Infofinanciar > Info > Vladimir Putin, mesaj ireal de 8 martie. Apără Patria cu doamnele:”Felicit în mod special femeile militar”
Info

Vladimir Putin, mesaj ireal de 8 martie. Apără Patria cu doamnele:”Felicit în mod special femeile militar”

Vladimir Putin Sursa foto G4Media.ro
Sursa foto G4Media.ro

Președintele rus Vladimir Putin a transmis felicitări femeilor din Rusia, cu ocazia zilei de 8 martie, cu o precizare specială pentru cele care servesc drept cadre militare și își riscă viața pe câmpul de luptă.

„Dragi femei, vă felicit cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. Această zi, care este marcată în multe ţări, este o zi specială pentru Rusia (…) deoarece respectul pentru femeie şi maternitate este o valoare absolută care se transmite de la o generaţie la alta”, a spus Vladimir Putin într-un mesaj video difuzat de Kremlin, potrivit EFE, preluată de Digi24.

„În această zi, vreau să felicit în mod special femeile militar, care şi-au ales înalta misiune de a apăra Patria”, a subliniat el.

Miercuri, 8 martie, liderul rus va înmâna distincții de stat cu ocazia Zilei Femeii. În plus, a menționat că face referire atât la femeile ce servesc în unități de luptă, cât și la femeile medic și asistent de pe front.

Laudele aduse de Putin femeilor din Rusia

„Aș dori să mă adresez mamelor, soțiilor, surorilor, și prietenelor soldaților și ofițerilor noștri care se află acum în luptă, apărând Rusia în timpul unei operațiuni militare speciale. Dragile noastre femei, voi faceți lumea mai bună și mai blândă datorită sensibilității, compasiunii și generozității voastre spirituale. Combinați tandrețea fermecătoare și o uimitoare forță interioară. Înțeleg cât de îngrijorate sunteți pentru cei dragi și pentru membrii familiei, la fel cum toată țara este mândră de ei și își face griji pentru ei împreună cu tine” , a precizat Vladimir Putin.

Acesta a primit  o delegație formată din femei cărora le-a ținut un discurs și le-a oferit flori, la Kremlin, unde a avut loc și o ulterioară ședință foto.

„Cele care îşi riscă viaţa pentru a evacua răniţii de pe câmpul de luptă”, a precizat președintele, adăugând mențiunea că acest curaj de care dau dovadă „îi uimeşte chiar şi pe combatanţii cei mai experimentaţi”.

De asemenea, Putin a postat un mesaj pe site-ul Kremlinului adresat femeilor ale căror parteneri se află în Ucraina.

„Aș dori să subliniez că recruții nu participă și nu vor lua parte la ostilități și că nu va exista nicio recrutare a rezerviștilor”, a precizat oficialul.

Putin a mai menționat și faptul că înțelege îngrijorarea femeilor, însă le sugerează faptul că acesta este un motiv de mândrie față de curajul de care dau dovadă bărbații acestora.

Implicarea femeilor ruse pe front

„Trăim  vremuri dificile: provocări și probleme economice globale, conflicte militare și nevoia inevitabilă de a ne proteja poporul și țara noastră. Dar chiar și în timpul celor mai dificile încercări, nimic nu i-a putut împiedica pe bărbații din Rusia să-și mărturisească dragostea față de femeile lor.”, a declarat președintele.

În jur de 1.100 de femei au un rol în cadrul armatei ruse din Ucraina, conform declarației ministrului Apărării, Serghei Șoigu.

„În prezent, 1.100 de femei iau parte la operaţiunea militară specială, dintre care o treime au fost decorate”, a precizat Șoigu în cadrul unei reuniuni cu conducerea armatei.

Oficialul de la Moscova a mai menționat și că peste 39.000 de femei se află în prezent în rândurile Forțelor Armate, dintre care un număr de aproximativ  5 mii dețin gradul de ofițer.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.