Infofinanciar > Lumea la zi > Vladimir Putin acuză Ucraina! Ce declarații face liderul de la Kremlin despre incidentele din regiunea Briansk
Lumea la zi

Vladimir Putin acuză Ucraina! Ce declarații face liderul de la Kremlin despre incidentele din regiunea Briansk

vladimir putin, președintele Federației Ruse (sursă foto: cnn.com)
FOTO:cnn.com

Vladimir Putin a calificat ceea ce s-a întâmplat astăzi în regiunea Briansk drept un atac terorist. Guvernatorul regiunii Briansk, Alexander Bogomaz, și FSB (Serviciul Federeal de Securitate) susțin că sabotorii ucraineni s-au infiltrat în regiunea de frontieră Klimovsky. Biroul președintelui Ucrainei a calificat rapoartele despre sabotorii ucraineni drept o „provocare clasică”.

Vladimir Putin, în timpul ceremoniei de deschidere a Anului Profesorului și Mentorului, prin videoconferință, a descris ceea ce s-a întâmplat în regiunea Briansk „ca fiind un alt act terorist, o altă crimă”.

Anterior, guvernatorul regiunii Briansk, Alexander Bogomaz, a declarat pe canalul său de Telegram că un „grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere” a pătruns pe teritoriul regiunii. Potrivit acestuia, s-a tras asupra unei mașini, în urma căreia un civil a fost ucis, iar un copil de 10 ani a fost de asemenea rănit.

Vladimir Putin: ”S-a produs un alt act terorist, o altă crimă”

Ulterior, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a declarat că se iau măsuri pentru distrugerea sabotorilor ucraineni, dar nu a existat nicio altă confirmare a acestor informații. Biroul președintelui Ucrainei a calificat rapoartele despre sabotorii ucraineni drept o „provocare clasică”.

Mihail Podolyak, consilier al șefului Biroului președintelui Ucrainei (FSB) , susține că „Rusia vrea să își sperie propriul popor pentru a justifica cumva un atac asupra unei alte țări și creșterea sărăciei pe parcursul unui an de război”. În opinia sa, „mișcarea partizană din Rusia devine mai puternică și mai agresivă”.

Cu toate acestea, la scurt timp după aceea, au apărut două videoclipuri în care patru bărbați în uniforme militare cu brățări galbene se identifică drept membri ai „Corpului voluntarilor ruși”, care au venit în regiunea Briansk „nu ca un DRG, ci ca o” armată de eliberare a țării lor natale.

Noi atacuri cu drone în regiunile rusești

Videoclipul a fost înregistrat din regiunea Briansk. Însă, nu se poate confirma autenticitatea acestuia. Un luptător menționează că aceștia „nu se luptă cu civilii și nu îi ucid pe cei neînarmați”. Putin a spus că cei care au intrat în regiunea Briansk „au deschis focul asupra civililor”: „Am văzut că era o mașină civilă, am văzut că erau acolo civili și copii, o Niva obișnuită au deschis focul asupra lor”.

În această dimineață, guvernatorul Bogomaz a raportat, de asemenea, că o dronă a căzut din nou în regiunea Briansk. „Un alt atac a fost efectuat de către Forțele Armate ale Ucrainei asupra districtului Klimovsky. Ca urmare a unei căderi de la o dronă, o clădire rezidențială din satul Sushany a luat foc”, a scris el pe canalul său de Telegram.

Acesta este al doilea atac cu drone în regiune în această săptămână. În noaptea de marți, 28 februarie, un vehicul aerian ucrainean fără pilot la bord a fost doborât deasupra districtului Surazh din regiune, după cum a raportat șeful regiunii . Nu s-au înregistrat victime sau pagube, au precizat autoritățile.

Marțea trecută, dronele au căzut în regiunea Moscovei și în alte patru regiuni din Rusia. Ministerul rus al Apărării a acuzat regimul de la Kiev pentru atacurile cu drone militare.

Ucraina nu atacă Rusia, ci duce un război defensiv

La rândul său, Mikhail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a declarat că Ucraina nu atacă Rusia, ci duce un război defensiv. „Ucraina nu atacă teritoriul Federației Ruse. Ucraina duce un război defensiv pentru a-și dezobișnui toate teritoriile”, a scris Podolyak pe Twitter. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul nu crede în cuvintele lui Podolyak, potrivit bbc.com.

În plus, în această dimineață, la 600 de metri de satul Berezovsky din regiunea Tula, a fost descoperit un crater în urma unei explozii. Autoritățile din regiunea Tula au confirmat această informație, a relatat agenția de stat Ria Novosti.

Ulterior, serviciul de presă al guvernului regional, în urma unei ședințe a cartierului general operațional, care a fost ținută de guvernatorul Alexei Dyumin, a comunicat că căderea unei drone este considerată una dintre posibilele cauze ale exploziei care a avut loc în districtul Kireevsky din regiunea Tula.