Infofinanciar > Lumea la zi > FSB, seviciul secret rus, în stare de șoc! Ucraina, peste 100 de atacuri pe teritoriul rus în ultima săptămână!
Lumea la zi

FSB, seviciul secret rus, în stare de șoc! Ucraina, peste 100 de atacuri pe teritoriul rus în ultima săptămână!

FSB Sursă foto Podul.ro
Sursă foto: Podul.ro

Fostul KGB, Serviciul Federal de Securitate (FSB) este în stare de alertă după ce ucrainenii au avut peste 100 de incursiuni pe teritoriul rus doar în ultima săptămână! A avut loc un număr semnificativ de bombardamente în regiunile de frontieră ale Federației Ruse.

FSB a publicat duminică un comunicat pe site-ul propriu în care se arată îngrijorată de această situație, potrivit Stiripesurse.ro. „De la începutul lunii octombrie, numărul bombardamentelor asupra teritoriului de frontieră al Federației Ruse în regiunile Bryansk, Kursk și Belgorod de către formațiunile armate ucrainene a crescut semnificativ”, se arată în comunicat.

Rușii au încercat în mai multe rânduri să minimalizeze daunele pe care ucrainenii le fac pe propriul teritoriu și chiar dacă, cel mai probabil, nici cifrele înaintate de FSB nu sunt sută la sută reale, ele arată că aceste atacuri nu mai pot fi ascunse.

„În ultima săptămână, peste 100 de atacuri asupra a 32 de așezări din regiunile Bryansk, Kursk și Belgorod au fost înregistrate folosind mai multe sisteme de rachete de lansare, artilerie cu butoaie, mortiere și vehicule aeriene fără pilot” – extras din comunicatul FSB.

Ucrainenii, noi programe de antrenament în UE

Atacurile au vizat în mare parte centre logistice, depozite cu tehnică militară sau infrastructură esențială, însă se pare că o persoană a fost ucisă și alte cinci, inclusiv un copil, rănite. Cel mai răsunător incident de pe teritoriul Rusiei, a fost explozia care a distrus un sens de mers de pe podul care traversează Strâmtoarea Kerci și face legătura între Crimeea și Rusia. Atacul nu a fost revendicate de ucraineni, dar rușii sunt siguri că serviciile secrete ale acestora au fost cele care au plănuit lovitura.

„În localitățile de frontieră au fost distruse două stații electrice, 11 clădiri rezidențiale și două clădiri administrative. Opt puncte de control peste frontiera de stat au fost avariate”, a precizat FSB.

În tot acest timp, comitetul politic și de securitate al UE a decis ca aproximativ 15.000 de soldați ucraineni să fie antrenați în mai multe state ale uniunii. Germania și Polonia vor fi principalele țări care vor antrena soldați, dar sunt planificate cursuri și în altele.

Acordul a fost salutat încă de la summitul de la Praga, acolo unde premierul ceh, Petr Fiala, s-a declarat mulțumit de soluția la care au ajuns liderii UE. Ţările membre urmează să confirme decizia în mod oficial.