Infofinanciar > Lumea la zi > Viktor Orban „lovește” din nou. „Occidentul și-a pierdut capacitatea de a uni lumea pentru o singură cauză”
Lumea la zi

Viktor Orban „lovește” din nou. „Occidentul și-a pierdut capacitatea de a uni lumea pentru o singură cauză”

Premierul Ungariei, Viktor Orban
FOTO: mediafax.ro

Blocul comunitar european ar trebuie șă-și creeze propria Alianță de apărare fără a beneficia însă de ajutorul Statelor Unite, deoarece, Washingtonul urmărește să-și impună propriile interese în abordarea problemelor ce țin de securitatea internațională, potrivit Tass.

Conform sursei citate opinia a fost exprimată de premierul Ungariei, Viktor Orban într-un interviu acordat de premierul maghiar săptămânalului elvețian ”Die Weltwoche”.

Viktor Orban: ”Occidentul și-a pierdut capacitatea de a uni lumea pentru o singură cauză”

Viktor Orban, liderul partidului Fidesz, este de părere că întregul bloc comunitar european trebuie să depună mai mult efort pentru a-și consolida securitatea și pentru a se putea apăra în fața potențialilor agresori fără a beneficia de sprijinul Statelor Unite.”O alianţă NATO europeană ar fi soluția. Am sugerat-o încă din 2012”.

Șeful Executivului de la Budapesta a mai punctat faptul că perspectiva statelor occidentale în ceea ce privește conflictul din Ucraina este influențată de SUA și în aceste condiții Europa își pierde identitatea atât din punct de ”vedere emoțional cât și intelectual”.

Premierul ungar, consideră că pentru soluționarea conflictului din Ucraina ” lipsește voința, cel puțin în Occident”. Conform afirmațiilor acestuia, mai multe popoare își doresc încheierea de îndată a ostilităților, printre care arabi, brazilieni, indieni, chinezi și turci.

”Cu toate acestea, Occidentul și-a pierdut capacitatea de a uni lumea pentru o singură cauză. Principiile de bază ale filosofiei sunt limitate în spațiu. Acesta este un fenomen nou”, a adăugat Orban pentru publicația elvețiană.

Orban: ”Cei care cred că Rusia, o putere nucleară, poate fi învinsă se înșeală”

”Nu poate exista un învingător în războiul dintre Moscova și Kiev, iar negocierile urgente de încetare a focului și de pace trebuie să înceapă cât mai curând posibil, a declarat săptămâna trecută premierul ungar ,Viktor Orban, la postul de radio de stat Kossuth Radio.

Rusia nu poate câștiga războiul pentru că Occidentul mobilizează atât de multe arme, energie și bani pentru Ucraina încât este imposibil să câștige o confruntare militară deschisă împotriva unei astfel de puteri, dar și invers, pentru că cei care cred că Rusia, o putere nucleară, poate fi învinsă se înșeală”, a declarat Orban.

Orban a spus că o propunere de a trimite forțe de menținere a păcii pe teritoriul Ucrainei ar putea fi pe ordinea de zi în curând. Potrivit lui Orban, a fost o greșeală pentru Europa că nu s-a limitat la a ajuta Ucraina, în condițiile în care aceasta este târâtă în război tot mai mult pe zi ce trece.

În altă ordine de idei partidul de guvernământ din Ungaria rămâne divizat în ceea ce privește candidatura Finlandei și Suediei la NATO, în timp ce Adunarea Națională, parlamentul țării, se pregătește să voteze pe această temă la începutul lunii martie.

Deputații nu doresc să sprijine cele două țări pe motiv că acestea răspândesc acuzații false despre Ungaria. Turciai și Ungaria sunt singurele membre NATO care nu au ratificat încă candidaturile celor două țări, potrivit aa.com.