Infofinanciar > Lumea la zi > Video incredibil! Fetița de 15 ani care a salvat trei bărbați și o femeie
Lumea la zi

Video incredibil! Fetița de 15 ani care a salvat trei bărbați și o femeie

sursa antena3.ro
sursa antena3.ro

Imagini virale pe tot internetul: o fetiță de doar 15 ani a fost pusă să ia o decizie mult prea grea pentru vârsta ei. Aceasta a condus împușcată de armata rusă pe un teren minat, pentru a salva oamenii cu care se afla în mașină. 

Un drum de 30 de kilometri distanță de sentimentul de siguranță. Prin momente greu de suportat pentru un adult, darămite pentru un copil, a trebuit să treacă Lisa, o fetiță de origine ucraineană din regiunea Lugansk care a condus o mașină pentru a salva viața altor oameni, deși fetița era grav rănită. 

Acest caz tulburător a fost publicat de presa din Ucraina printr-un interviu oferit de fetiță. Lisa a fost împuşcată şi rănită la ambii genunchi, dar, cu toate acestea a reușit să ajungă la Bakhmut. Aflată pe patul de spital, îngrozită, dar în sfârșit în siguranță, a povestit unui jurnalist ucrainean despre momentele dramatice prin care a trecut.

 Serghei Haidai, șeful administraţiei militare regionale din Lugansk, a postat online interviul lăudând curajul de care a dat dovadă micul omuleț : „ Este ceva admirabil! În Popasna, o fată de 15 ani rănită de gloanțe a condus o mașină timp de 30 de kilometri pe drumul minat și atacat pentru a salva doi bărbați răniți de proiectile”.

„Aveam nevoie urgentă de ajutor pentru a nu pierde prea mult sânge”, declară fata ușurată că a ajuns pe mâini sigure.

 Prin gestul extrem de curajos de care a dat dovadă, nu doar că a reușit să evite bombele de pe drumul spre Bakhmut puse de ruși, dar a supraviețuit și când militarii au deschis focul de arme asupra mașinii pe care aceasta o cunducea. „Minele de pe șosea erau ca o tablă de șah. Apoi era cadavrul unei femei și un stâlp în mijlocul drumului, dar am reușit să trec”, susține copila

Lisa și alți 14 ucraineni răniți au fost duși cu trenul medical de evacuare de la Bakhmut la Liov pentru asistență medicală amănunțită.