Infofinanciar > Lumea la zi > (VIDEO) Convoi cu lansatoare ruse văzut la 40 de km distanță de Finlanda. Aderarea la NATO a fost o idee proastă?
Lumea la zi

(VIDEO) Convoi cu lansatoare ruse văzut la 40 de km distanță de Finlanda. Aderarea la NATO a fost o idee proastă?

(VIDEO) Convoi cu lansatoare ruse văzut la 40 de km distanță de Finlanda. Aderarea la NATO a fost o idee proastă?
sursa hotnews.ro

Șapte lansatoare mobile de rachete Iskander au fost surprinse prin camera de bord a unui șofer, acestea se deplasau în regiunea Vîrbog, la 40 de km distanță de Finlanda. După ce s-a făcut anunțul că Finlanda va adera de NATO, statul Rus și-a scos pe șosele rachetele. Oare să fie o coincidență? 

Șoferul autoturismului în timp ce a surprins imaginile, avea niște comentarii sugerând că Finlanda va trebui să fie pregătită pentru ce va urma.

Echipamentul e nou-nout, camioanele Ural sunt noi, șapte Iskanderuri… Așa că, finlandezilor, fiți gata să aderați la NATO”.

Moscova a anunțat în trecut să vor exista consecințe în urma aderării la NATO

Serghei Ryabkov spune într-o conferință de presă că această decizie va genera „consecințe de amploare” și va duce la o schimbare radicală a situației globale. De asemenea „ Finlanda și Suedia nu ar trebui să-și facă iluzii că Rusia pur și simplu va accepta decizia de aderarea la NATO.” Statul rus a oprit exporturile de electricitate către Finlanda în noaptea de vineri spre sâmbătă, potrivit euroweeklynews.com. Măsura a fost luată imediat ce Finlanda şi-a anunţat aderarea la NATO

Rusia a amenință în mai multe ocazii că va reacționa dacă NATO va desfășura forțe și echipamente militare în apropierea graniței sale.

Rachete cu până la 700 kg de exploziv

Iskander este o rachetă balistica cu rază scurtă de acțiune (500-700 de kilometri), care poate avea o încărcătură convențională, de până la 700 de kilograme de exploziv, sau una nucleară.

Racheta este numită SS-26 Stone în terminologia NATO și a înlocuit vechile rachete Scud din dotarea fostului URSS. Rachetele Iskander au fost deja folosite de Rusia in razboiul din Ucraina.