Infofinanciar > Lumea la zi > (VIDEO) Ce mai pune la cale Rusia? Mașini de luptă capabile să reziste la explozii nucleare, aduse în Ucraina
Lumea la zi

(VIDEO) Ce mai pune la cale Rusia? Mașini de luptă capabile să reziste la explozii nucleare, aduse în Ucraina

(VIDEO) Ce mai pune la cale Rusia? Mașini de luptă capabile să reziste la explozii nucleare, aduse în Ucraina
sursa b1tv.ro

Mașinile de luptă rusești sau mașinile „Terminator” au fost văzute de localnici, prima oară, pe data de 15.05.2022, în zona localității Severodonețk din Regiunea Lugansk.

Un videoclip cu blindatele rusești a apărut pe Twitter urmând ca în scurt timp să devină viral. În materialul video de câteva secunde, este prezentată o coloană de vehicule blindate rusești, care include mai multe mașini Terminator. Videoclipul a fost filmată de un rezident local din Severodonețk. 

 

Imposibil să supraviețuiești focului aprig al mașinii „Terminator”

„Este, practic, imposibil să supraviețuiești sub focul aprig al vehiculului rusesc”, susţin inginerii ruşi de la UralVagonZavod, cei care au proiectat maşina de luptă. 

 „Terminator” poate funcţiona în orice condiţii climatice, pe orice teren şi are capacitatea de a proteja echipajul format din 5 membri în cazul unei explozii nucleare. „Terminator” este special conceput pentru războiul urban, acesta fiind probabil şi motivul pentru care acest mașină a fost adusă în Ucraina. 

În prezent, în raionul localității Severodonețk operează unitățile grupării rusești “O” (Curajoșii), care a ajuns la periferia orașului și se deplasează spre interior. Baza grupării este formată din unități ale Regiunii Militare Centru. În aceste condiții se poate aprecia că mașinile de luptă Terminator au fost aduse din Urali pentru testarea în bătălii urbane, adică în scopul pentru care au fost create. Mașina Terminator este amplasată pe șasiul tancului T-72. Aceasta este dotată cu două puști automate 2A42 cu calibrul de 30 de milimetri, o mitralieră cu calibrul 7,62 milimetri, precum și cu patru containere pentru rachete dirijate din familia 9M120 ale complexului Ataka, conform Defense România.

Colonelul în armata rusă şi comandant adjunct al Diviziei 90 de Tancuri, Andrey Sigarev, face public că dotările  „Terminator” sunt două tunuri de 30 de milimetri şi două lansatoare de grenade. Acesta oate lovi trei ţinte în acelaşi timp, spre deosebire de un tanc normal care poate o singură ţintă pe rând. „Terminator” este dotat cu un sistem de rachete supersonice antitanc care poate lovi o ţintă aflată la 6 kilometri.