Lumea la zi

Una rece, una caldă! Putin își laudă armata după ce a ordonat mobilizarea parțială

nbc.com
Sursa foto: nbc.com

La scurt timp după ce a dat ordinul de mobilizare parțială, Vladimir Putin a ținut să-și laude armata, care este pregătită să facă față tuturor provocărilor grație calităților de care aceasta dă dovadă. Vitejia a fost primul cuvânt rostit de liderul de la Kremlin atunci când a vorbit de soldații ”patriei mamă” care ”luptă ca frații de dragul oamenilor din Donbass”.

Elogiul lui Putin a fost rostit la un eveniment care a marcat împlinirea a 1.160 de ani de la înființare statului rus, potrivit CNN.

„Existența Rusiei a fost pusă în pericol”

”Suveranitatea” a reprezentat un alt substantiv transmis de liderul moscovit pentru a invoca lupta dusă de Federația Rusă în fața statelor occidentale. Acestea din urmă apelează la șantaj și amenințare pentru a discredita lunga istorie a statului rus, potrivit discursului președintelui.

Vladimir Putin își continuă discursul într-o tentă agresivă, pe fondul unei greșeli pe care acesta n-ar vrea s-o mai repete. Liderul de la Kremlin a transmis faptul că „în cei 1.160 de ani, am învățat că este periculos pentru Rusia să își slăbească suveranitatea chiar și pentru o clipă. În aceste perioade, însăși existența Rusiei a fost pusă în pericol. Nimeni nu ne va mai vedea făcând aceeași greșeală din nou”.

Îngrijorat de suveranitatea propriei țări, președintele tuturor rușilor se poziționează ferm și condamnă ”accesele de șantaj și de intimidare” care au lovit neașteptat în ultima perioadă nu doar capitala, ci întreg teritoriul al Federației Ruse.

”Nu vom ceda la șantaj și intimidare și nu ne vom pierde niciodată suveranitatea. O vom consolida și ne vom dezvolta țara. Suveranitatea este o garanție a libertății fiecărei persoane și a tradiției noastre. Oamenii nu se pot simți liberi, cu adevărat liberi, dacă patria-mamă Rusia nu este liberă”.

Cum cei 1.160 de ani de existență a statului rus implică și o identitate națională puternică, care de-a lungul timpului a fost asimilată cu titluri precum protectoarea ortodoxismului. Vladimir Putin nu a putut trece cu vederea, în cadrul unui asemenea eveniment grandios plin de încărcătură istorică, și respectul pentru familie, o valoare de care nu se dezminte și în a cărui spirit a fost educat.

„Soldații și ofițerii  luptă cu vitejie, ca frații de dragul oamenilor din Donbass”

El a îndemnat la unitate, exprimându-și patriotismul sub următoarea formă: ”Respectul pentru familie, dragostea pentru copii – acesta este fundamentul puternic al valorilor noastre, cum ar fi compasiunea și dorința de a căuta bunăstarea, nu doar pentru tine însuți, ci pentru toată Rusia, și de a ne ridica împreună în fața unei amenințări comune pentru prietenii noștri, pentru patria noastră”, potrivit digi24.ro

În accepțiunea președintelui Vladimir Putin, combatanții Operațiunii Militare Speciale „sunt aducători de suveranitate și ar trebui tratați în concordanță cu vitejia pe care au manifestat-o pe fronturile de luptă. Acum, în cursul operațiunii militare speciale, eroii noștri, soldații și ofițerii, voluntarii noștri dau dovadă de aceste valori umane, cele mai înalte. Ei luptă cu vitejie, ca frații, de dragul oamenilor din Donbas”.

Vladimir Putin își sintetizează discursul cu o singură propoziție, care face referire la patriotism: „A fi patriot este însăși natura Rusiei”. Înaintea acestui discurs, liderul de la Kremlin a lansat o nouă serie de amenințări. Acesta a făcut referire la forța neconvențională și a decretat mobilizarea parțială.