Lumea la zi

Ultimele ore înainte de alegerile parțiale din SUA! Această cursă cheie, pe muchie de cuțit

alephnews.ro
sursa foto alephnews.ro

O coaliție de democrați centriști din Congres care se autointitulează Blue Dogs se mândresc cu faptul că oferă soluții practice la problemele naționale și că lucrează cu omologii lor republicani.

La un moment dat, la începutul anilor 2000, aceștia erau peste 50. Totuși, dacă alegerile intermediare din 2022 se transformă într-o răsturnare republicană, abia dacă ar putea rămâne o mână de oameni.

În prezent, în Congresul SUA există 19 membri ai Blue Dog Coalition. Șapte dintre ei se află în curse de realegere evaluate drept „competitive” de Cook Political Report. limitelor geografice care decid cine poate vota în locurile lor – cunoscute sub numele de redistribuire a circumscripțiilor – au făcut ca republicanii să fie puternic favorizați să le câștige, scrie BBC

Unul dintre ei a pierdut în fața unui democrat de stânga în alegerile primare ale partidului la începutul acestui an. Congresmanul Tom O’Halleran din Arizona, copreședinte al Blue Dog Democrats, cunoaște la

Alți trei se retrag din Camera Reprezentanților, după ce modificările aduseprima mână provocările cu care se confruntă moderații democrați în politica americană modernă.

Victorie care nu este recunoscută

Adversarul său este un republican susținut de Donald Trump, care neagă victoria lui Joe Biden la prezidențiale în 2020.

Cu toate acestea, la un eveniment de campanie în rândul democraților loiali la începutul acestui an, el s-a concentrat mai puțin pe omologul său republican, cât pe explicarea motivelor pentru care propriul său partid nu a fost capabil să adopte o agendă liberală mai amplă.

„Când ești un moderat, primești în ambele sensuri”, mi-a spus el la prânz, mai târziu în cursul zilei.

Dar, a continuat el, moderații sunt cei care fac ca guvernul să funcționeze:

„Moderații ascultă o perspectivă mai largă a societății decât oamenii care merg acolo doar pentru a obține un sunet rapid. În cele din urmă, oamenii trebuie să se unească, iar pentru asta este nevoie de mai mult decât de o vorbă bună. Este nevoie de muncă reală.” de Tom O’Halleran, congresman din Arizona

În 2018, republicanii lui Trump au pierdut 40 de locuri în Camera Reprezentanților și majoritatea. În 2010, democrații lui Obama au pierdut 63 de locuri în camera inferioară a Congresului și majoritatea. Iar în 1994, democrații conduși de Clinton au pierdut 54 de locuri în Cameră și majoritatea. O excepție notabilă a fost George W Bush când, în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, republicanii au câștigat opt locuri în Cameră la alegerile din anul următor.