Infofinanciar > Lumea la zi > Turcia respinge planul unei „zone-tampon” în Gaza. Ce a transmis Erdogan
Lumea la zi

Turcia respinge planul unei „zone-tampon” în Gaza. Ce a transmis Erdogan

Turcia - sursa foto - sacalatorim.ro
sursa foto sacalatorim.ro

Turcia respinge planurile de a stabili o „zonă tampon” postbelică în Gaza. Deoarece ar fi o lipsă de respect față de palestinieni, a declarat miercuri președintele Tayyip Erdogan. Israelul a transmis planurile pentru zona tampon mai multor state arabe și Turciei. Vorbind cu reporterii într-un zbor de la Doha, Erdogan a declarat că guvernarea și viitorul Gaza după război vor fi decise doar de palestinieni.

„Consider că până și dezbaterea acestui plan (al zonei tampon) este o lipsă de respect față de frații mei palestinieni. Pentru noi, acesta nu este un plan care poate fi dezbătut, luat în considerare sau discutat”, a declarat biroul lui Erdogan, citat de acesta.

Liderul turc a cerut Israelului să returneze teritoriile pe care le ocupă și să pună capăt așezărilor din aceste teritorii. „Israelul trebuie să îi îndepărteze pe teroriști. Pe care îi comercializează în lume ca fiind coloniști. Din acele case și acele terenuri și să se gândească la modul în care poate construi un viitor pașnic cu palestinienii” a explicat Erdogan, conform Reuters .