Esential

Top 5 idei de afaceri cu investiție mai mică de 5.000 de euro

Top 5 idei de afaceri cu investiție mai mică de 5.000 de euro
Credit imagine: infofinanciar.ro

Banii sunt unul dintre elementele fără de care nu te poți “mișca”, mai ales în ziua de astăzi, când fenomenul consumerismului a luat amploare. Toată lumea încearcă să facă bani prin tot felul de variante, însă crizele cu care se confruntă întreaga lume nu le ușurează deloc misiunea oamenilor. Pe lângă pandemie și război, planeta se confruntă cu o inflație uriașă ce face banii să nu mai aibă valoare. Tocmai din acest motiv oamenii au nevoie de idei de afaceri care să funcționeze și care să poată fi puse în aplicare cu cât mai puțini bani. Astfel aceștia își pot permite să înceapă să facă primii pași în lumea business-ului mult mai ușor, iar un eventual eșec să nu îi destabilizeze financiar.

Din acest motiv am ales să vă prezint cinci idei de afaceri ce necesită o investiție de până în 5.000 de euro. Chiar dacă pentru unii această sumă reprezintă bani destul de mulți, dacă ne gândim la un plan de afaceri care să funcționeze și ulterior să înceapă să producă, parcă acești 5.000 de euro devin rapid o sumă pe care un om ar fi dispus să o riște pentru a-și crea un trai mai lejer din punct de vedere financiar.

1.Comerț pe Amazon

Una dintre variantele de a face bani cu bani puțini în 2023 este comerțul online. Cu siguranță toată lumea a auzit de Amazon, gigantul american care se ocupă de o mare parte a comerțului mondial. În acest domeniu poți începe lejer o afacere care să aibă un buget de 5.000 de euro. Partea bună în acest tip de afacere o reprezintă faptul că poți face un profit frumos fără să investești foarte mulți bani, dar investiția inițială depinde foarte mult de ce produse dorești să vinzi. Toată afacerea prin intermediul Amazon funcționează după o schemă simplă: Producător-Depozit Amazon America- Livrare prin Amazon- Client.

Inițial ai nevoie de un furnizor câț mai ieftin pentru a-ți putea acoperi toate cheltuielile prevăzute și pentru ca produsele tale să poată genera profit ușor. De obicei oamenii aleg platforme ieftine precum Alibaba sau Aliexpress. De aici îți poți alege produsele pe care le vei găsi la prețuri sub nivelul de piață. Următorul pas este comandarea unui stoc de produse, pe care ulterior îl vei trimite în depozitul Amazon din America. La acest capitol al afacerii trebuie să iei în calcul cheltuielile de livrare și taxele pe care va trebui să le plătești din propriul buzunar. După ce această etapă este încheiată cu succes, iar produsele tale au ajuns în depozitul Amazon, atunci vor începe să apară și comenzile din partea clienților. La capitolul livrare, nu trebuie să-ți faci nicio grijă, deoarece Amazon se va ocupa de tot, iar tu vei începe să primești banii în urma vânzării produselor. Singurul cost va fi cel pentru stocare și manipularea mărfurilor de către compania americană. Un alt beneficiu este că poți vinde absolut orice produs dorești, bineînțeles cu condiția să se încadreze în termeni legali.

Însă, ca sfat pentru început, produsele cu care vei începe afacerea să nu fie foarte costisitoare. E bine să începi cu pași mici, iar marfa să fie una ieftină pentru a evita un posibil blocaj financiar, care ulterior sa fie urmat de închiderea achivității. Ca exemple de produse potrivite pentru început aș recomanda: huse de telefoane, folii de protecție, accesorii mici, etc.).

Bineînțeles că pentru a începe o afacere în comerț online vei avea nevoie de o firmă, pe care o poți deschide în doar câteva zile în schimbul sumei de aproximativ 100 de euro. Pe lângă partea ce ține de acte, un alt factor important este o pormovare online eficientă, care să îți facă produsele cât mai cunoscute și dorite, iar cel mai important aspect în această afacere este produsul pe care îl alegi. Acesta trebuie să fie ceva ce oamenii au nevoie constant sau să fie ceva care este în vogă în momentul începerii business-ului.

2.Vending Machine

O altă afacere care necesită un buget mai mic de 5.000 de euro este cea cu aparatele de Vending Machine sau mai pe românește, automatele cu produse pe care le vedeți în diverse locuri publice. Acesta este un business care după momantul instalării aparatelor totul va merge de la sine, însă unul dintre cele mai importante aspecte de luat în calcul este locul în care amplasați automatele. Acestea trebuie poziționate strategic, în locuri cu un flux mare de oameni și să fie cât mai la vedere. Câteva exemple de locuri ar fi: mall-uri, centre comerciale, stații de metrou sau zone centrale ale orașelor.

După ce planul de afacere este complet si locul potrivit a fost ales, urmează stabilirea produselor cu care vei alege să umpli aparatele. În ziua de astăzi diversitatea pieței îți oferă libertatea să vinzi și produse mai neconvenționale pe care în trecut nu le-ai fi găsit în astfel de automate, precum cărți sau cum a fost în contextul pandemiei, măști și dezinfectant.

După ce aceste două lucruri primordiale au fost puse la punct, urmează căutarea unui Vending Machine. Costul unui asemenea aparat poate începe de la 300 de euro și poate ajunge chiar și la 2.000 de euro, însă recomandarea ar fi să optați pentru unul cât mai scump pentru a evita eventualele probleme tehnice pe care un autooat ieftin le-ar putea avea. De aici totul va merge de la sine, tot ce trebuie să mai faci este să alimentezi ocazional aparatul cu produsele ce au fost epuizate.

3.Dropshipping

Următoarea variantă de a face bani rapid și cu o investiție minimă este similară cu prima, doar că se numește Dropshipping și presupune costuri mult mai mici decât afacerea prin intermediul Amazonului. Chiar dacă acest termen a apărut acum 4-5 ani, mulți oameni încă nu au auzit de această oportunitate de afacere 100%. Ce este Dropshipping-ul? Este o forma de comerț care se referă la livrarea produselor unui brand de către un furnizor anonim.

Acest concept de comerț presupune doi pași simpli. Primul îl reprezintă deschiderea unui site unde să îți poți încărca produsele, iar ulterior să le vinzi. În prezent există o mulțime de platforme care te vor ajuta să duci sarcina la capăt, contracost desigur. Următorul pas este reprezentat de modul de promovare al produselor pe care ai ales să le vinzi. Promovarea este punctul cheie în această afacere. Fără promovare nu vei avea rezultate.

Costurile tale în această afacere vor fi cele aferente deschiderii unui site, care ajung undeva la 12 dolari pe lună, cele ale promovării, iar aici depinde de fiecare persoană în parte ce buget dorește să aloce si cele necesare deschiderii unei firme, adică aporximativ 100 de euro. La partea de promovare, recomandarea ar fi să alocați un buget cât mai mare, deoarece, după cum am precizat mai sus, această afacere se bazează în mare parte pe reclama pe care o faceți produselor.

Livrarea mărfurilor se va realiza destul de simplu. Clientul efectuează o comanda de pe site-ul tău pentru care va plăti suma cerută, apoi comanda va fi trimisă către furnizor, iar furnizorul va trimite coletul la adresa selectată de client, însă fără factură, pentru a-ți permite să pui prețul pe care îl vrei. Facturarea se va face online de catre tine, iar ulterior o vei trimite în format electronic catre client.

4.Barbershop

O alta idee de afacere care este în vogă în ultima perioadă este deschiderea unui barbershop. Acesta este practic un concept din afară care reprezintă practic un salon de înfrumusețare dedicat bărbaților, iar dacă stam să ne uităm la creșterea apariției acestor barbershop-uri în piață, vom realiza că bărbații au început să meargă la salon aproape la fel de des precum femeile. De ce se numesc așa? Barba a devenit un element specific masculinității actuale. Iar antreprenorii au simțit imediat acest lucru, oferindu-le acestora exact ce își doresc, și anume servicii de îngrijire a bărbii pentru un aspect fresh. Însă de aici au început să apară și anexe si au inclus și frizeria traditională, precum și multe alte servicii în conceptul de barbershop. În cazul anumitor locații de acest gen există și servicii de manichiura pentru bărbați.

Pentru a începe o astfel de afacere 5.000 de euro sunt mai mult decât suficienți. Tot ce ai nevoie este o locație bună, frecventată de oameni, o strategie de marketing bine pusă la punct, un angajat sau doi care să stăpânească cunoștințele necesare și instrumente precum mașini de tuns, foarfeci și produse de îngrijire.

Principalele costuri sunt reprezentate de cheltuielile cu autorizații și deschiderea unei firme, chirie, salarii, materiale și campanie de marketing.

5.Hotel de anvelope

Ultima, însă nu cea din urmă afacere prezentată și pe care o poți pune în funcțiune cu un buget de 5.000 de euro este hotelul de anvelope. Este un tip de afacere care prinde foarte bine în orașele aglomerate precum București sau Cluj. Acest business nu este foarte exploatat în România, ceea ce înseamnă că loc pe piață există. Hotelul de anvelope, după cum îi spune și numele este o afacere care are ca obiect principal de activitate depozitarea anvelopelor de vară sau de iarnă peste sezon. Principala categorie de clienți către care se adresează acest business sunt cei care locuiesc în orașele mari, neavând loc suficient pentru depozitarea cauciucurilor. Pentru a începe o astfel de afacere tot ce ai nevoie este un depozit spațios, bine ventilat și ferit de umezeală, un studiu de piață prin care să observi strategia celorlalți în ideea de a veni nu lucruri noi care să atragă clienții și o strategie bună de promovare. În cazul în care nu deții un astfel de depozit, poți foarte ușor să închiriezi unul care să îndeplinească condițiile menționate mai sus. Practic pentru aceste cazuri genul acesta de afacere poate fi realizat cu o sumă de până în 5.000 de euro. Dacă sunteți printre norocoșii deținători ai unei astfel de locații, atunci afacerea va genera costuri foarte mici, iar profitul va apărea fără să vă chinuiți prea mult. Ca sfaturi pentru început puteți lua în considerare oferirea de discount-uiri sau oferte care să îl facă pe client să aleagă sau să continue să aleagă depozitul respectiv.

Acestea sunt cinci dintre multele afaceri pe care oricine le poate realiza cu un cost până în 5.000 de euro. Însă, ca în orice business există și posibilitatea de a da greși, totuși un posibil eșec nu trebuie să vă descurajeze, ci din contra.