Infofinanciar > Lumea la zi > Telenovelă rusească cu influențe coreene. Putin și Kim Jong-un extind „relațiile bilaterale constructive”
Lumea la zi

Telenovelă rusească cu influențe coreene. Putin și Kim Jong-un extind „relațiile bilaterale constructive”

Kim Jong un și Putin Sursa foto BZI
Sursa foto: BZI

Relațiile dintre liderii Vladimir Putin și Kim Jong-un încep să se întărească, după ce Coreea de Nord a votat, asemeni Rusiei, împotriva unei rezoluții a Organizației Națiunilor Unite care condamna invazia liderului de la Kremlin în Ucraina.

Alături de cele două state, deja menționate s-au mai numărat alte trei, care nu susțin această idee a ONU.

Iar cum Putin nu uita niciodată binele făcut, acesta a trimis o scrisoare omologului său de la Phenian în care promite extinderea cooperării dintre cele două state, având în vedere faptul că pe scena mondială, acestea nu sunt văzute cu ochi buni de ceilalți lideri, conform foxnews.com.

Doar în „interesele poporului” în ambele state

„A spus că vom continua să extindem relațiile bilaterale cuprinzătoare și constructive cu eforturi comune, adăugând că acest lucru va fi în întregime în conformitate cu interesele popoarelor celor două țări și va contribui la consolidarea securității și stabilității peninsulei coreene și a întregii regiuni din Asia de Nord-Est”, a transmis media de stat nord-coreeană KCNA.

Kim Jong-un nu s-a lăsat prea mult așteptat și-a a scris o scrisoarea pentru Putin, de asemenea. Acesta îi transmit președintelui rus  că „relațiile de prietenie și cooperare dintre cele două țări, bazate pe prietenie camaraderească și unitate militantă, vor deveni mai puternice” în anii următori

Această scrisoarea a fost trimisă la sărbătorirea a 77 de ani de la eliberarea Coreei de sub dominația japoneză. Totodată, aceasta a fost livrată și în scopul apropierii Rusiei de aliați în contextul în care, după izbucnirea războiului din Ucraina de la finele lunii februarie a anului curent, țările occidentale au reacționat negativ împotriva liderului de la Kremlin.

Asiaticii îi păzesc spatele lui Putin

În luna iulie a acestui an, Coreea de Nord a recunoscut drept independente cele două republici separatiste din estul Ucrainei susținute de Rusia. Autoritățile și oficialii au în vedere trimiterea unor muncitori nord-coreeni pentru a ajuta la construirea acestora zone sau ca forțe de muncă în alte sectoare. Ca urmare a acestor declarații, Ucraina și-a încheiat toate relațiile cu regimul de la Phenian.

De asemnea, ambasadorul Chinei de la Moscov, Zhang Hanhui, a avut doar cuvinte de laudă referitoare la aceste relații ale Rusiei cu China.

„În calitate de arhitect și principal instigator al crizei ucrainene, Washingtonul, în timp ce impune sancțiuni cuprinzătoare fără precedent asupra Rusiei, continuă să furnizeze arme și echipamente militare Ucrainei”, a declarat acesta pentru agenția de presă rusă Tass.