Infofinanciar > Lumea la zi > Ce pregătește Coreea de Nord? Kim Jong Un cere întăriri pentru apărare
Lumea la zi

Ce pregătește Coreea de Nord? Kim Jong Un cere întăriri pentru apărare

Kim Jong Un Sursa foto Playtech.ro
Sursa foto: Playtech.ro

Conform presei de la Phenian, preluată de Reuters, președintele Coreei de Nord, Kim Jong Un a cerut armatei o întărire a capacității de apărare a țării.

Liderul a avut o întâlnire cu înalții din sistemul militar corean. Agenția de presă spune că acest lucru provoacă panică. Aceasta este de părere că nord-coreenii vor începe din nou să facă noi teste cu arme nucleare. Întrunirea „a aprobat chestiunea importantă a furnizării unei garanții militare pentru întărirea în continuare a capacității naționale de descurajare a războiului”.

KCNA a anunțat că „Kim a subliniat necesitatea ca întreaga armată să consolideze în orice mod capacitățile puternice de autoapărare pentru a copleși orice forțe ostile.”.

Teste nucleare în Coreea de Nord

S-a tot vorbit despre o posibil test nuclear în Coreea de Nord. Ultimul a fost acum 5 ani. Oficialii din Sud sunt de părere că acest incident ar putea avea loc oricând. Analiștii spun că acest plan este orientat direct către Coreea de Sud.

„Coreea de Nord a adăugat, posibil, utilizarea armelor nucleare tactice în noile planuri operaţionale, având în vedere utilizarea termenului de ‘descurajare a războiului’, pe care îl utilizează pentru a se referi la capacităţile nucleare”, a explicat Hong Min, cercetător senior la Institutul Naţional Coreean pentru Reunificare din Seul.

Președintele Coreei de Sud a fost întrebat despre reuniunea care a avut loc la Phenian. El a spus că țara lui deja pregătește „o reacție fermă” la aceasta.

Phenianul a publicat fotografia de la reuniune intenționat. Acesta își va intensifica amenințările la adresa Seulului.

KCNA nu a spus direct programul nuclear sau cel de înarmare de rachete. Reuters susține că Ri Pyong Chol, vicepreședintele Comisiei Militare centrale a Partidului a condus programul de dezvoltare a rachetelor.

„Având în vedere poziţia simbolică a lui Ri în progresul nuclear al Nordului, alegerea demonstrează voinţa de accelerare a dezvoltării de arme strategice şi tactice.”, a explicat Hong.

În anul curent, Coreea de Nord a testat un număr uriaș de rachete balistice, inclusiv cele intercontinentale și hipersonice. În aprilie, Coreea de Nord a realizat testul de lansare al unei arme ghidate tactice cu obiectivul de a „îmbunătăți serios puterea de foc a unităților de artilerie cu rază lungă de acțiune din prima linie și de a spori eficiența în utilizarea armelor nucleare tactice.”

În luna iunie, Coreea de Nord a lansat opt rachete balistice cu rază scurtă. Acest lucru a dus la același răspuns din partea Statelor Unite și a Coreei de Sud.