Infofinanciar > Info > SUA evaluează nevoia de trupe suplimentare în România. Ambasadoarea SUA la București: „Am trei priorităţi-cheie”
Info

SUA evaluează nevoia de trupe suplimentare în România. Ambasadoarea SUA la București: „Am trei priorităţi-cheie”

Kathleen-Kavalec, noua ambasadoare a Statelor Unite ale Americii în România (sursa foro b1tv.ro)
sursa foro b1tv.ro

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti a anunțat ca va evalua în mod constant nevoia de trupe suplimentare în România. Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, a declarat într-un interviu că țara noastră a jucat un rol important în asistența umanitară acordată Ucrainei. România a reprezentant un sprijin constant al Ucrainei în cadrul situațiilor limită care au zguduit teritoriul ucrainean.

Kavalec a mai subliniat că prioritățile mandatului ei de ambasador vor fi securitatea, schimburile comerciale şi investiţiile, dar şi democraţia şi statul de drept. Aceasta a afirmat că SUA evaluează permanent nevoia suplimentării trupelor americane staționate la noi în țară, în contextul războiului din Ucraina.

Prioritățile cheie ale ambasadoarei SUA în mandatul actual

Ambasadoarea SUA a explicat care sunt prioritățile cheie ale mandatului pe care îl deține, printre cele mai importante fiind păstrarea securității. „Am trei priorităţi-cheie pentru mandatul meu. Prima este legată de securitate – iar aceasta înseamnă contracararea agresiunii ruse din regiune, împotriva Ucrainei şi acest război îngrozitor pe care l-au pornit – cooperare militară, descurajare, susținerea colaborării în cadrul NATO şi cooperarea bilaterală, care privește prezenţa noastră aici, în regiune. Ştiţi că am crescut numărul de militari SUA în zonă ca parte din cooperarea cu NATO.”, a declarat Kavalec.

Schimburile comerciale ale SUA au un impact economic puternic. Kavalec a prezentat faptul că statele americane au demarat eforturi pentru a aduce investiții în țările pe care le au în grijă.
„Mă bucur să spun că, în ceea ce priveşte companiile americane, avem o prezenţă puternică aici. Schimburile noastre comerciale se ridică la 5 miliarde de dolari şi companiile şi investiţiile din Statele Unite ale Americii au creat peste 100.000 de locuri de muncă. În acest domeniu facem eforturi să ajutăm companii din Statele Unite ale Americii interesate să investească, să promoveze schimburile comerciale dintre ţările noastre.” a explicat Kathleen Kavalec .

Reprezentanta americii a semnalat nevoia de îmbunătățire a sistemului, prin transparență și responsabilitate, pentru a putea atrage mai repede investitori, în special pe piața energiei

„De asemenea, un aspect foarte important şi legat de ce spuneam anterior este îmbunătăţirea statului de drept, transparenţa, deoarece companiile vin să investească atunci când văd un sistem transparent, unde văd responsabilitate, stat de drept. Este un lucru foarte important. Şi legat de asta, vorbim de domeniul energiei, care va contribui la securitate şi independenţa şi diversificarea energetică în România, dar şi în regiune. Pentru că, sigur, România este lider în privinţa independenţei energetice.”, a arătat ambasadoarea.

Peste 3.000 de militari americani în România

SUA dorește să îmbunătățească, să ajute și să protejeze România. Securitatea este constant întărită, mai ale în acest context al Războiului din Ucraina. În prezent există peste 3.000 de militari americani în țara noastră.

„Cred că în prezent avem peste 3.000 de militari americani, iar acum avem Divizia 101. Vor pleca în curând, dar vor fi înlocuiţi de Divizia 10 de munte. Cred că, în mare, va fi acelaşi contingent. Cu siguranţă va fi un flux de trupe în această perioadă şi vom evalua în mod constant nevoia de trupe suplimentare. Ştiţi că suntem parte din NATO şi alte ţări, în special Franţa, şi-au mărit, de asemenea, prezenţa (militară – n.r.) aşa că vom colabora cu aliaţii pentru a afla unde putem consolida forţele de apărare şi descurajare.”, a declarat reprezentanta SUA.

România este lăudată de Statele Unite ale Americii pentru primirea refugiaților de război și mai ales pentru asistența umanitară, empatia și generozitatea de care a dat dovadă.

„Cred că România a jucat un rol foarte important în asistenţa umanitară, iar empatia şi generozitatea de care românii au dat dovadă faţă de vecinii lor au fost exemplare. Am auzit asta de la mulţi dintre refugiaţii cu care am vorbit, am auzit că au fost primiţi foarte bine aici. În primul rând cred că România trebuie să fie lăudată pentru dorinţa de a ajuta refugiaţii. De asemenea, ţin să menţionez cooperarea extraordinară dintre societatea civilă şi guvernul român. Acesta este un exemplu ca la carte despre importanţa organizaţiilor din societatea civilă şi despre cum acestea pot colabora eficient cu Executivul, în special în momente de criză.” a declarat Kathleen Kavalec, conform Digi24.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.