Infofinanciar > Lumea la zi > Stire de ultimă oră! Decizia de extrădare a Elenei Udrea a fost amânată
Lumea la zi

Stire de ultimă oră! Decizia de extrădare a Elenei Udrea a fost amânată

Elena Udrea
Credit imagine: infoactual.ro

Fostul ministru al Turismului din România, Elena Udrea va mai sta până pe 18 mai în Bulgaria. Curtea de Apel Sofia a amânat marți audierea acesteia în cazul de extrădare.

Acest lucru s-a întâmplat din cuza unuia dintre avocații Elenei Udrea, care nu s-a putut prezenta la tribunal în ziua procesului din motive medicale.

Elena Udrea a profitat de situație și a cerut instanței să ia în considerare alte dovezi.

Elena Udrea, în vârstă de 48 de ani, fost ministru al dezvoltării regionale şi turismului din 2009 până în 2012, a fost condamnată la 6 ani de închisoare în România pentru primirea unor mite de 12 milioane de lei şi 1,1 milioane de euro de la mai multe companii în schimbul unor acţiuni menite să ducă la obţinerea unor foloase necuvenite, scrie BTA.

Ea a fost reţinută pe 7 aprilie de poliţia de frontieră din Bulgaria în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

La mijlocul lui aprilie, tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat extrădarea fostului ministru autorităţilor române pentru executarea unui mandat de arestare european emis de un tribunal din Bucureşti pe 7 aprilie 2022.

Elena Udrea a atacat cu apel acest verdict la Curtea de Apel din Sofia.

Pe urmele Elenei Udrea

Înainte cu o zi de amânarea deciziei cu privire la extrădarea fostului ministru al Turismului, un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că va emite un ordin european de anchetă, în vederea identificării locului din Bulgaria unde este deţinută Elena Udrea, pentru ca aceasta să fie audiată în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare a banilor, în legătură cu suma de 5 milioane de dolari primită de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

La acest termen de judecată, magistratul l-a întrebat pe avocatul Elenei Udrea dacă ştie unde se află aceasta cu exactitate, pentru a o putea cita în vederea audierii.

Avocatul a spus că nu ştie unde se află Elena Udrea, deoarece el se ocupă doar de dosarele pe care fostul ministru le are în România.