Infofinanciar > Lumea la zi > Sportul Rege își vrea sceptrul înapoi! În plin război, un meci de fotbal durează și peste 4 ore
Lumea la zi

Sportul Rege își vrea sceptrul înapoi! În plin război, un meci de fotbal durează și peste 4 ore

eurosport.ro
FOTO: eurosport.ro

Federația Ucraineană de fotbal a considerat de cuviință că sportul rege își poate revendica din nou tronul. Prin urmare, în cursul zilei de marți s-a reluat activitatea sportivă pe terenurile de fotbal din Ucraina.

Starea de asediu încă este valabilă în țara noastră vecină dar asta nu i-a împiedicat pe jucătorii ucrainieni  să-și reia meseria.  Astfel, prima ligă de fotal ucrainean a fost deschisă de partida de fotbal dintre Rukh Lviv și Metalist Harkiv. Ce ar fi trebuit să fie o demosntrație de fair-play derulată pe parcursul a 90 de minute, din cauza sirenelor, partida s-a transformat într-un sprint de la vestiar la buncăr și înapoi. Partida de fotbal a fost prelungită cu mult peste timpul regulamentar de joc.

Meciul a început la ora 15:00 iar fluierul final s-a a uzit la ora19:27, relatează cei de la AFP.

Fotbalul s-a reluat, dar durează mai mult

Nu mai puțin de trei ori a fost întrerupt meciul ceea ce a făcut ca partida să se dispute pe durata a patru ore și 27 de minute. Un adevărat record! Asemenea trupelor din Ucraina la fel și santinele sportului rege au dat dovada de dârjenie și au dus treaba până la capăt, să sperăm că și forțele armate ale lui Zelensky vor izbuti în demersul lor de a-și recuceri în totalitate suveranitatea.

Orșul gazdă, Lviv este poziționat în vestul Ucrainei și din păcate acesta a devenit adăpost pentru numeroși ucrainieini care fug din calea bombelor trimise de un sonat.

Campionatul de fotbal s-a reluat marți, dar nu înainte ca cei responsbili de siguranța jucătorilor să construiască buncăre în apropierea stadioanelor. Gazdele au fost înfrânte cu oaspeți cu 2-1, conform g4media.ro.

Cel mai titrat antrenor român din toate timpurile nu a debutat în prima etapă a campionatului ucrainean, datorită faptului că Dinamo Kiev a disputat un meci ăn prezența celor de la Benfica în cadrul psesiunii de play off pentru cupele Champions League. Din păcate, formația lui Mircea Lucescu a pierdut la scor de neprezentare. Dar acest aspect contează mai puțin, de admirat este curajul pe care îl au fotbaliștii ucrainieni.

Il Luce nu a debutat în prima etapă

În altă ordine de idei, formația ucraineană Dinamo Kiev, dirijată de Mircea Lucescu a fost ținta unuor scandări lipsite de fair play din partea unor suporteri turci descreierați, ultrași ai echipei Fenerbahce. Aceștia, în plina asediu asupra Kievului, scandau numele  lui Putin, lăsând la o parte orice atitudine de fair-play uitând faptul că fotbalul pune fanii laolalată în ideea de a uni și nicidecum de a dezbina sau provoca.

Întâmplarea menționată anterior s-a petrecut în luna iulie în timpul confruntării dintre Dinamo Kiev și Fenerbahce din returul turul doi preliminar al Ligii Campionilor, partidă câștigată de formația lui Il Luce cu 2-1.

În aceste condiții, antrenorul român a refuzat să mai participe la conferința de presă. Însă, unul din marcatorii ucrainieni a expediat câteva ”voleuri verbale” prin care a blamat atitudinea descreieraților:

” Fotbalul este un joc corect. Dinamo Kiev a fost mai puternică aseară. Este foarte trist să aud de la susţinătorii lui Fenerbahçe cuvinte care îl susţin pe asasinul şi pe agresorul care ne bombardează ţara”. Vasili Bodnar marcatorul Kievean a lăsat de înțeles că nu generalizează situația și și-a exprimat nemulțumirea într-o postare pe Twitter

”Îi sunt recunoscător poporului turc prietenos pentru sprijinul acordat Ucrainei şi comentariile lor cu privire la acţiunile nepotrivite ale fanilor”, a scris pe Twitter Vasili Bodnar,