Infofinanciar > Info > Bombă în fotbalul românesc! Mircea Lucescu se întoarce la Dinamo București? Care este condiția
Info

Bombă în fotbalul românesc! Mircea Lucescu se întoarce la Dinamo București? Care este condiția

Lucescu sursa foto ProSport
Sursa foto: ProSport

La finalul festivităţii prin care s-a aniversat 74 de ani de la înfiinţarea CS Dinamo București, antrenorul echipei de fotbal Dinamo Kiev, Mircea Lucescu le-a spus miniștrilor Lucian Bode şi Attila Cseke că va reveni la Dinamo când noul stadion va fi reconstruit.

„Vă promit că mă întorc şi vom avea şi echipă dacă vom avea stadion. Vă mulţumesc încă o dată şi vă mulţumesc şi pentru toate stadioanele pe care le-aţi făcut în România.”

„Am revenit pe Dinamo într-un moment extraordinar pe care mi-l doream de mult, construirea unui nou stadion. Am spus că nu mă întorc la Dinamo până nu văd un stadion nou aşa cum trebuie să aibă un club cum este Dinamo, cu asemenea performanţă internaţională de-a lungul anilor. Sunt 32 de ani de când eu nu am mai fost pe acest stadion, în afară de faptul că am fost de două ori cu Rapid ca adversar al lui Dinamo. Inima mea, sufletul meu, rămân legate de Dinamo, de acest stadion care mi-a adus atâtea satisfacţii mie şi suporterilor noştri. Îmi doresc din tot sufletul ca acele vremuri să revină şi un pas este construirea unui nou stadion. Pentru că asta va însemna foarte mult în performanţele ulterioare ale acestui club. Voi fi alături de cei care vor face tot pentru a readuce în prim-plan istoria clubului Dinamo”, a completat Lucescu.

Lucian Bode înmânează dosarul de reconstrucție al stadionului 

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne a anunțat, miercuri că în curând vor începe lucrările de reconstrucție ale noului stadion din Șoseaua Ștefan cel Mare. Acesta va avea aproximativ 25.000 de locuri. A fost dat deja dosarul necesar ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke. Lucrările de reconstrucție ar urma să înceapă prin Compania Națională de Investiții.

„Astăzi scriem istorie pentru clubul Dinamo, mă bucur că alături de noi se află ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, partenerul nostru în acest proiect. Îi voi înmâna oficial hotărârea Clubului Sportiv Dinamo prin care se iniţiază construirea arenei multifuncţionale a Clubului Sportiv Dinamo. Punem altfel piatra de temelie a unui proiect major. Performanţa se făcea cu investiţii, sportul românesc are nevoie de investiţii consistente. iar faptul că în curând stadionul va fi preluat de Compania Naţională de Investiţii este un pas în susţinerea performanţei, dar şi mărturia că atunci când există bune intenţii şi voinţă lucrurile pot fi puse în mişcare. Avem o mare responsabilitate faţă de generaţiile viitoare şi anume să oferim tinerilor sportivi posibilitatea să se afirme în condiţii optime. Cred cu toată tăria că noua generaţie are capacitatea de a consolida valorile naţionale, inclusiv tradiţia sportivă. În egală măsură suntem datori să le insuflăm tinerelor generaţii valori solide care stau la baza succesului, muncă susţinută, seriozitate, ambiţie şi, îndrăznesc să spun, patriotism. Domnule Cseke, mingea este în terenul dumneavoastră şi noi aşteptăm din acest moment inaugurarea noului stadion Dinamo. Vă invit să vă înmânez dosarul”, a afirmat Lucian Bode.

Stadionul Dinamo a fost exclus de pe lista celor patru stadioane care trebuiau reconstruite în Capitală în vederea organizării de către România a patru partide la Campionatul European de fotbal din 2020 (desfăşurat în 2021 din cauza pandemiei), din cauza unor conflicte juridice cu o societate a fostului acţionar al FC Dinamo, Nicolae Badea. În anul 2020, s-a luat decizia ca amplasamentul noului stadion Dinamo să fie pe actualul velodrom, aflat în spatele complexului sportiv din Șoseaua Ștefan cel Mare.