Infofinanciar > Lumea la zi > În Ucraina și animalele își apără țara! Povestea caprei, care pe câmpul de luptă a doborât 40 de soldați ruși
Lumea la zi

În Ucraina și animalele își apără țara! Povestea caprei, care pe câmpul de luptă a doborât 40 de soldați ruși

În Ucraina și animalele își apără țara! Povestea caprei, care pe câmpul de luptă a doborât 40 de soldați ruși
sursa youtube.com

Animalul a reușit de unul singur să pună la pământ cel puțin 40 de soldați ruși, care aveau misiune în apropierea orașului ucrainean Zaporojie. Capra luptătoare a declanșat o grenadă care a provocat ravagii printre forțele ruse.

Reprezentanții serviciilor de informații ucrainene au făcut publică întâmplarea, parcă ireală. Aceștia au relatat cum, rușii instalau grenade în jurul unui spital din satul Kinski Rozdori, dar operațiunea a fost perturbată de o capră scăpată de la o fermă din apropiere, care a ajuns în zonă. Situația a devenit scenă de film, în momentul în care animalul a atins firele și a declanșat capcana instalată de soldați, provocând o reacție devastatoare. Practic, soldații ruși au căzut în propria capcană datorită unei capre. Cel puțin 40 de soldați au fost răniți în urma exploziei. Animalul a salvat un oraș întreg, probabil fără să știe. 

„Ca urmare a mișcărilor haotice, animalul a acționat firul care declanșa mai multe grenade. După reacția în lanț, mai mulți ruși au suferit răni de diferite grade”, a precizat Direcția de informații din Ucraina. În informarea părții ucrainene nu se spune nimic despre soarta caprei.

Leul Simba a fost salvat din asediul aceluiași oraș

Un refugiat mai puţin obișnuit a ajuns pe meleagurile ţării noastre. Leul Simba, mascota orașului Zaporojie, este unul din puținele animale din grădinile zoologice din Ucraina care a reuşit să scape cu viaţa în urma bombardamentelor. Mai multe ONG-uri s-au „luptat” pentru a-l aduce pe Simba, leul salvat de la grădina zoologică din Zaporijie, Ucraina.

Pentru moment Simba va sta la grădina zoologică din Rădăuți, judeţul Suceava. Ulterior, el va fi transportat în Africa de Sud, acolo unde îl așteaptă un sanctuar. Organizația Animals International, filiala România, spune că leul Simba a ajuns la Rădăuți însoțit de lupul Wally, după 4 zile de drum plin de obstacole și de birocrație excesivă la granițe. Convoiul a fost întârziat cu o zi pentru că animalele mari pot intra în România doar pe la Halmeu, Satu-Mare.

Organizația face un apel către Guvernul României să permită trecerea animalelor mari și pe la Vama Siret. Proprietarul ecoparcului din Ucraina a dus câteva dintre animale la el acasă, dar multe sunt încă în pericol. Unele animale, inclusiv lupii, au scăpat, potrivit unian.

„Ecoparcul nostru a fost din nou atacat. Obuzele au zburat în zona complexului expozițional ‘Australia’. Acum se ajunge foarte greu și nu este suficientă mâncare. Facem totul pentru a evacua cât mai multe dintre ele pe cât posibil, în locuri sigure. (…) Casa mea s-a transformat în arca lui Noe, eu însumi am devenit un pic Mazai. În fiecare cameră, în fiecare colț trăiește cineva. În piscină, trăiesc marabu, broaște țestoase. Pe pat, sub pat e cineva. Dorm lângă maimuțe. La picioarele mele, sunt patru cutii cu animale”, a precizat Alexander Feldman.