Infofinanciar > Lumea la zi > Serghei Șoigu trage concluziile în locul Kievului. ”Pierderile ucrainenilor au crescut cu peste 40% față de ianuarie”
Lumea la zi

Serghei Șoigu trage concluziile în locul Kievului. ”Pierderile ucrainenilor au crescut cu peste 40% față de ianuarie”

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov
sursa foto: hepta.com

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat faptul că pierderile înregistrate de forțele ucrainene din luna februarie au crescut semnificativ, față de prima lună a anului, mai mult cu 40%.

Războiul din Ucraina afectează toate sectoarele economice ale țării, pe lângă pierderea de vieți omenești. Kievul duce o luptă continuă pentru menținerea integrității teritoriale și pentru asigurarea serviciilor vitale pentru proprii cetățeni. Lista problemelor pe care le are de înfruntat statul ucrainean este completată de informațiile toxice pe care le propagă Moscova.

Sprijinul NATO nu va aduce neapărat succesul

Serghei Șoigu Ministrul de externe rus explică faptul că sprijinul țărilor NATO nu va duce la un succes al trupelor ucrainene  în luptă. Deopotrivă, a dus la pierderi importante ale armatei Ucrainei.

„Sprijinul de către țările NATO a regimului de la Kiev nu duce la succesul trupelor ucrainene pe câmpul de luptă. Dimpotrivă, există o creștere semnificativă a pierderilor în rândul personalului Forțelor Armate ale Ucrainei”, a afirmat Serghei Șoigu.

Pierderile armatei ucrainene au fost observate cu ochiul liber de către opoziție. „Numai în februarie, pierderile ucrainenilor au crescut cu peste 40% față de ianuarie și s-au ridicat la peste 11 mii de militari”, a declarat Ministrul rus .

Potrivit forțelor ruse, țările occidentale vin în sprijinul Ucrainei și măresc cantitatea de arme și echipament militar livrat către frontul de război. Conform Ministrului Apărării al Rusiei, această mișcare vine ca parte a strategiei americane de intimidare a opoziției prin forțele armate.

Presupusele pierderi ale forțelor armate ucrainene reprezintă un fenomen surprinzător pentru ruși. Șoigu declară că este impresionat de indiferența Ucrainei față de poporul său, pierderile umane fiind semnificative. „În acest sens, este surprinzătoare indiferența regimului de la Kiev față de poporul său, care nu ține cont de uriașele pierderi umane în favoarea curatorilor occidentali”, spune politicianul rus.

Armata rusă pune viața pe primul loc

Armata rusă vine în contradicție și afirmă faptul că prioritatea lor este păstrarea sau salvarea cât mai multor vieți. „Pentru noi prioritatea rămâne păstrarea vieții și sănătății personalului și a civililor. Vom continua să îndeplinim sarcini în cadrul operațiunii militare speciale„, a explicat Șoigu.

Atenția asupra acestui subiect a fost dată de declarațiile pe care Ministrul rus le-a enunțat pe data de 7 februarie. Acesta a expus faptul că în luna ianuarie, trupele ucrainene ar fi înregistrat peste 6.500 de pierderi. O astfel de declarație este neobișnuită pentru Ministrul Apărării, acest subiect, al pierderilor umane ucrainene, fiind abordat în premieră. De obicei, subiectul prezentat de politicianul rus avea ca informații de baza pierderile materiale pe care forțele ruse le-au provocat Ucrainei, nu ajunseseră în discuție factorul uman.

Opinia publică este de părere că declarațiile făcute de Șoigu sunt un răspuns direct la la bilanțul publicat de Ministrul ucrainean al Apărării. Acesta anunță în premieră faptul că armata Ucrainei ar fi provocat pierderi de peste 1000 de militari ruși, într-un interval de 24 de ore.

Anumiți analiști cred că există o posibilitate ca numerele anunțate de Șoigu să marcheze un mesaj indirect și anume faptul că Moscova îi pregătește pe ruși pentru un război de durată. O altă variantă a lansării acestor declarații este nevoia de o vizibilitate mai mare a lui Șoigu în structura statului rus, conform HotNews.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.