Infofinanciar > Lumea la zi > Se pregătește succesiunea în Cecenia? Vladimir Putin s-a întâlnit cu fiul cel mare al lui Ramzan Kadîrov
Lumea la zi

Se pregătește succesiunea în Cecenia? Vladimir Putin s-a întâlnit cu fiul cel mare al lui Ramzan Kadîrov

vladimir putin foreignpolicy.com
Sursa foto: foreignpolicy.com

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit cu fiul cel mare al lui Ramzan Kadîrov. Întâlnirea dintre cei doi s-a produs în contextul în care în spațiul media circulă zvonuri cum că starea liderului cecen s-a deteriorat.

Însuși Kadîrov a anunțat întâlnirea dintre fiul său și președintele rus, pe canalul Telegram. Însă, site-ul administrației prezidențiale ruse nu a relatat nimic despre această întrevedere despre care liderul Ceceniei spune că a fost una neoficială.

Vladimir Putin a avut o întrevedere cu Ahmet Kadîrov, fiul liderului cecen

Vladimir Putin a avut o întrevedere cu Ahmat Kadîrov cel din urmă este președintele mișcării ruse a copiilor și tinerilor, echivalentul organizațiilor de pionieri din epoca sovietică.

În cadrul întrevederilor, Vladimir Putin ar fi invocat ”personalitatea lui Ahmat Hagi Kadîrov”, primul lider cecen rus care și-a găsit sfârșitul într-un atentat terorist în 2004”, principiile după care a fost ghidat acesta și cum a văzut el viitoarea viață pașnică, la ce a visat și la ce s-a gândit, cum a început prietenia și cum au decurs întâlnirile lor”, a precizat Ramzan Kadîrov în vârstă de 17 ani.

La finalul întâlnirii dintre cei doi președintele rus l-a felicitat pe interlocutorul său pentru căsătorie, care, potrivit presei din Rusia, a avut loc în acest weekend.

Anterior întâlnirii, ziarul Bild scria că Ramzan Kadîrov ar avea probleme de sănătate. La ora actuală, șeful republicii cecene se află sub supraveghere medicală și este tratat de medicul șef al unei clinici private din Abu Dhabi, acesta fiind și motivul pentru care a ratat discursul lui Putin despre starea națiunii, care a avut loc la finalul lunii trecute.

Ramzan Kadîrov are 12 copii

De asemenea și publicația britanică The Telegraph a relatat despre întâlnirea dintre cei doi. Jurnaliștii englezi au sugerat că Ahmat va fi potențialul succesor al liderului cecen. Kadîrov este tată pentru 12 copii, șase fete și 6 băieți, doi dintre aceștia au fost adoptați.

În luna octombrie a anului trecut, liderul Ceceniei a postat un mesaj pe canalul său de Telegram, prin care anunța că doi dintre băieții lui vor pleca la război în Ucraina, este vorba de Adam și de fiul cel mare Ahmat în vârstă de 17 ani. La scurt timp după anunț, Kadîrov s-a lăudat în fața celor aproape 3 milioane de urmăritori că băieții săi au eliminat un detașament ucrainean și au luat șase prizonieri ucraineni.

În luna februarie a acestui an, parlamentul cecen a adoptat un amendament prin care șeful republicii primește titulatura de Meh-Da adică Tatăl (Poporului). În vârstă de 46 de ani, Kadîrov a fost avansat la gradul de general-colonel, distincție pe care a primit-o din partea lui Vladimir Putin în luna octombrie.

De asemenea, Kadîrov a primit cel mai înalt premiu al Federației Ruse, titlul de Erou al Rusiei. De-a lungul timpului relația dintre liderul cecen și cel rus a evoluat de la statul de dușmani la aliați. Surse neconfirmate indică faptul că liderul de la Grozni ar fi trimis în Ucraina peste 12.000 de soldați, potrivit agents.media.