Infofinanciar > Lumea la zi > Kadîrov își trimite copiii minori la război! Riscă să fie acuzat de crime de război
Lumea la zi

Kadîrov își trimite copiii minori la război! Riscă să fie acuzat de crime de război

Putin și Ramzan Kadîrov sursa foto rferl
sursa foto rferl

Kadîrov a postat un mesaj pe platforma Telegram în care susține că își va trimite copiii pe frontul din Ucraina, pentru a-și apăra țara. Liderul cecen este un susținător avid al regimului lui Putin și al invaziei ruse din Ucraina.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că cei trei fii ai săi, în vârstă de 14, 15 și 16 ani, vor merge în curând pe linia frontului din Ucraina pentru a lupta alături de forțele rusești.

Kadîrov este un aliat puternic al lui Vladimir Putin, deși a criticat recent conducerea militară rusă. Pe rețelele de socializare, el a scris că un tată ar trebui să își învețe fiii cum să își protejeze familia, poporul și patria, relatează BBC.

Rusia a semnat un tratat al ONU care vizează împiedicarea copiilor cu vârsta sub 18 ani să participe direct la ostilități. Folosirea copiilor cu vârsta sub 15 ani pentru a participa la ostilități este considerată o crimă de război de către Curtea Penală Internațională. Cu toate acestea, Rusia nu recunoaște jurisdicția acesteia.

 Fiii lui Kadîrov, pregătiți de mici

Într-o lungă postare pe platforma Telegram, Kadîrov a declarat că pregătirea militară a fiilor săi a început când erau mult mai tineri și că a venit timpul ca aceștia să experimenteze o bătălie reală.

Postarea a fost însoțită de o înregistrare video în care fiii săi trag cu diferite arme pe un teren de antrenament.

Kadîrov conduce rusia din sudul Rusiei din 2007, când a fost numit președinte al regiunii de către Vladimir Putin. A fost o perioadă de relativă stabilitate în Cecenia, care a luptat fără succes pentru independență timp de un deceniu.

Kadîrov a fost criticat pentru că a condus cu o mână de fier și a permis încălcările drepturilor omului. Kadîrov este un susținător înfocat al lui Vladimir Putin, iar forțele cecene luptă în Ucraina de la începutul războiului.

Liderul cecen a criticat strategiile armatei ruse

Cu toate acestea, după recentele eșecuri militare din regiunile Harkov și Donețk, el a criticat conducerea militară a Rusiei, descriind un comandant drept o „mediocritate” și deplângând lipsa unei strategii de bază.

De asemenea, el a cerut Rusiei să ia măsuri mai drastice împotriva Ucrainei, inclusiv utilizarea unei arme nucleare tactice. Kremlinul a răspuns că astfel de decizii nu ar trebui să fie luate cu prea multă ușurință.

Criticile lui Kadîrov au fost un răspuns la retragerea forțelor rusești din orașul ucrainean Lyman din regiunea Donețk – un eșec strategic major pentru Moscova.

Capturarea orașului este importantă pentru forțele ucrainene, deoarece poate fi folosită ca punct de sprijin pentru a ajunge mai departe în părțile din Ucraina aflate sub controlul rusesc. De asemenea, orașul era folosit de Rusia ca centru logistic.

Înfrângerea din Lyman a fost, de asemenea, simbolică, deoarece a avut loc la doar o zi după o mare ceremonie de semnare a anexării a patru regiuni ocupate din Ucraina.