Infofinanciar > Lumea la zi > A scăzut prețul petrolului! Cauzele: cererea mică de benzină și conflictul din Gaza
Lumea la zi

A scăzut prețul petrolului! Cauzele: cererea mică de benzină și conflictul din Gaza

pret petrol (sursă foto: dreamstime)
Sursa foto: arhiva companiei

Prețul petrolului a scăzut ușor joi, 21 martie, presat de datele mai slabe privind cererea de benzină din SUA. Dar și de informațiile privind un proiect de rezoluție al Națiunilor Unite care cere încetarea focului în Gaza.

Contractele futures pentru luna mai ale petrolului Brent au scăzut cu 17 cenți, sau 0,2%, la 85,78 dolari pe baril. În timp ce contractele futures pentru luna mai ale petrolului american West Texas Intermediate au scăzut cu 20 de cenți. Sau 0,3%, la 81,07 dolari pe baril. După o scădere de aproximativ 1,8% în ședința precedentă.

Stocurile de țiței din Statele Unite, cel mai mare consumator de petrol din lume, au scăzut în mod neașteptat săptămâna trecută. Anunțul a fost făcut de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA).

Deși stocurile de benzină au scăzut pentru a șaptea săptămână, cu 3,3 milioane de barili, până la 230,8 milioane, produsele de benzină furnizate, un indicator al cererii de produse, au coborât sub 9 milioane de barili.

Prețul petrolului a fost, de asemenea, presat de confirmarea faptului că SUA a redactat o rezoluție ONU care solicită o încetare a focului care ar permite eliberarea a 40 de ostatici israelieni în schimbul a sute de palestinieni deținuți în închisorile israeliene, a adăugat Yawger, director de contracte futures în domeniul energiei la Mizuho, potrivit reuters.com