Infofinanciar > Lumea la zi > Sancțiunile impuse sunt doar de formă? Un retailer francez își deschide un nou magazin în Rusia
Lumea la zi

Sancțiunile impuse sunt doar de formă? Un retailer francez își deschide un nou magazin în Rusia

Sancțiunile impuse sunt doar de formă? Un retailer francez își deschide un nou magazin în Rusia
sursa foto evenimentul zilei

În urma invadării Ucrainei de către Rusia, multe companii occidentale au ieșit de pe piața rusă pentru a-și arăta dezamăgirea față de acțiunile țării în cauză și de asemenea, pentru a pedepsi decizia de a folosi atacuri armate a rușilor.

Un retailer francez cunoscut și foarte controversat în ultima perioadă, Auchan, intenționează să deschidă un nou magazin în Rusia. Magazinul dorește să vândă pe piața rusă aproape exclusiv produse marcă proprie. Decizia acestuia a fost extrem de blamată de opinia publică.

Ucraina cere boicotarea marelui lanț de magazine

Lanțul de magazine francez dorește să deschidă un nou magazin cu amplasare în Rusia, țara care a cauzat întregul schimb de forțe armate și a afectat întreaga lume. Reprezentanții hipermarketului au informat că noul magazin din Rusia va oferi un sortiment de aproximativ 900 de produse, din care 90% vor fi alimente marca proprie.

Decizia magazinului de a-și menține prezența în Rusia a determinat Ucraina să ceară boicotarea retailerului francez. Volodimir Zelenski, în Parlamentul francez, a cerut persecuția lanțului Auchan pentru activitatea sa din Rusia.  Auchan este prezent de aproximativ 20 de ani în Rusia şi are aproximativ 30.000 de angajaţi. Acesta a decis să rămână în Rusia, în pofida faptului că preconizează pierderi în 2022, anunţă Yves Claude, CEO-ul Auchan Retail International.

Acesta susține că „a pleca este imaginabil pe plan economic, dar nu din punct de vedere uman”.  CEO-ul Auchan susține că această decizie, de a menține activitatea cu Rusia, nu a fost ușor de luat, dar este susținut de cei din jurul său.

„Îmi pun întrebări zilnic, pentru că decizia nu este uşor de luat, dar sunt convins că este bună. Mă simt susținut de către acţionarii mei, colaboratorii mei şi partenerii noştri sociali, dar şi de către politicieni”, răspunde Yves Claude atunci când este întrebat care sunt consecinţele acestei alegeri asupra imaginii grupului.

Magazinul dorește doar să aprovizioneze populația

Auchan susține că principala sa misiune în Rusia este de a aproviziona populația cu produse de calitate la prețuri accesibile. Lanțul de magazine are aproximativ 30.000 de angajaţi, 231 de magazine şi afaceri online în Rusia, conform Adevărul.ro

Auchan realizează în Rusia 10% din vânzările sale mondiale.

„Avem o poziţie de discounter şi credem că noi contribuim, într-o perioadă de inflaţie puternică, la apărarea puterii de cumpărare a locuitorilor” afirmă CEO-ul. Acesta a mai declarat că nu dorește ca situația în cauză să pedepsească salariații, dintre care 40% sunt acţionari. Astfel, salariații rămân fără loc de muncă, iar clienții fără produse pentru aprovizionare.

„Este uşor să fim criticaţi, dar noi suntem acolo, facem faţă şi acţionăm pentru populaţia civilă”, răspunde Yves Claude criticilor.