Infofinanciar > Lumea la zi > Samsung Electronics va extinde producția de cipuri în 2022! Măsura ar putea să întâmpine probleme
Lumea la zi

Samsung Electronics va extinde producția de cipuri în 2022! Măsura ar putea să întâmpine probleme

Samsung comp sursa: Wikimedia Commons
sursa: Wikimedia Commons

Samsung Electronics plănuiește să crească anul viitor capacitatea de producție de cipuri la cea mai mare fabrică de semiconductori a sa, în pofida previziunilor privind o încetinire economică, a anunțat duminică seara târziu un ziar din Coreea de Sud, țara de unde provine cunoscuta firmă de electronice.

Măsura contrastează cu reducerea investițiilor de către producătorii rivali de cipuri, pe fondul scăderii cererii și al unei supraoferte de cipuri.

Samsung își extinde fabrica P3

Analiștii au declarat că persistența Samsung cu planurile de investiții o va ajuta probabil să câștige cotă de piață în ceea ce privește cipurile de memorie și va susține prețul acțiunilor sale atunci când cererea își va reveni.

Samsung intenționează să își extindă fabrica P3 din Pyeongtaek, Coreea de Sud, prin adăugarea unei capacități de plachete de 30 de cm pentru cipuri de memorie DRAM, a relatat Seoul Economic Daily, citând surse anonime din industrie.

De asemenea, compania va extinde fabrica cu o capacitate suplimentară de cipuri de 4 nanometri, care vor fi realizate în baza unor contracte de turnătorie, adică în funcție de proiectele clienților, a precizat ziarul.

P3, care a început producția de cipuri de memorie flash NAND de ultimă generație în acest an, este cea mai mare unitate de producție de cipuri a companiei. Samsung plănuiește să adauge cel puțin 10 utilaje cu ultraviolete extreme anul viitor, potrivit ziarului. Compania a refuzat însă să comenteze raportul.

Samsung își păstrează planurile de investiții

În octombrie, Samsung a declarat că nu ia în considerare reducerea intenționată a producției de cipuri, sfidând tendința mai largă a industriei de a reduce producția pentru a satisface cererea pe termen mediu și lung.

„Intenționăm să ne susținem planurile inițiale de investiții în infrastructură”, a declarat atunci Han Jin-man, vicepreședinte executiv al diviziei de producție de memorii de la Samsung.

În schimb, rivalul în materie de cipuri de memorie Micron Technology Inc. (MU.O) a declarat săptămâna trecută că își va reduce investițiile în anul fiscal 2023 la o valoare cuprinsă între 7 și 7,5 miliarde de dolari, față de 12 miliarde de dolari în anul fiscal 2022. De asemenea, va „reduce semnificativ planurile de investiții” în anul fiscal 2024, a precizat aceasta.

Producătorul taiwanez de cipuri TSMC (2330.TW) și-a redus în octombrie bugetul anual de investiții pentru 2022 cu cel puțin 10% și a dat o notă mai prudentă decât de obicei în ceea ce privește cererea viitoare.

„Scăderea industriei cipurilor va spori dificultățile companiilor de cipuri nr. 2 și inferioare și va avea un impact pozitiv asupra controlului pieței companiilor de top, cum ar fi Samsung”, a declarat luni Greg Roh, șeful departamentului de cercetare de la Hyundai Motor Securities, într-o notă pentru clienți, citată de Reuters.