Infofinanciar > Info > LIBERTY Steel Group se extinde în Coreea de Sud. Compania va achiziționa platforma siderurgică și echipamentele de la KG Steel
Info

LIBERTY Steel Group se extinde în Coreea de Sud. Compania va achiziționa platforma siderurgică și echipamentele de la KG Steel

infofinanciar.ro
FOTO: infofinanciar.ro

Liberty Steel Group (”Liberty”) își confirmă încă o dată statutul de jucător important în industria siderurgică. Compania aflată sub marca GFG Alliance a semnat în cursul zilei de astăzi acordul  pentru achiziționarea platformei siderurgice Dongbu și a infrastrucutrii aferente de la compania sud-coreeană KG Steel.

Platforma siderurgică Dongbu din Dangjin, Coreea de Sud, este formată din: două cuptoare moderne cu arc electric, Consteel, de 160 de tone; două mașini de turnare pentru sleburi subțiri cu un singur fir, curbate vertical; și un Laminor de Benzi la Cald. Combinatul siderurgic are o capacitate instalată de oțel lichid de 3 milioane de tone pe an (mtpa) și o capacitate de produse finite din oțel de 2,85 mtpa.

Liberty modernizează combinatul siderurgic din Galați

Studiile tehnice efectuate de LIBERTY indică faptul că platforma Dongbu are potențialul de a produce oțel la cele mai înalte standarde din sector, raportat la indicatorii cheie de performanță, inclusiv în ceea ce privește emisiile de CO2, eficiența energetică, costurile, flexibilitatea operațională și gama de produse.

În așteptarea evaluării tehnice finale și a unor verificări suplimentare, LIBERTY intenționează să instaleze echipamentul pe platforma sa siderurgică din Galați. Acest lucru îi va permite companiei să treacă la producția cu ajutorul cuptoarelor cu arc electric cu emisii reduse de carbon, extrem de eficiente, cu câțiva ani mai devreme decât era planificat anterior și la un cost semnificativ mai mic în comparație cu opțiunile alternative analizate.

infofinanciar.ro

Sursă foto: infofinanciar.ro, Sandip Biswas – Chief Investment Offier, Liberty Steel Group

Sandip Biswas, Chief Investment Officer, LIBERTY Steel Group, a declarat: „Sunt foarte încântat de această decizie. Achiziționarea acestei oțelării de ultimă generație de la KG Steel face parte din planul nostru strategic de a dezvolta platforme siderurgice cu emisii reduse de carbon, moderne și flexibile și de a ne atinge obiectivul de a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030.  În urma evaluării noastre tehnice a combinatului sud-coreean, credem că acesta atinge cele mai înalte niveluri de eficiență operațională și poate fi integrat în activele noastre existente, combinând astfel avantajele noastre în ascensiune cu active eficiente de producție a oțelului și rețele de distribuție aproape de piață.”

Informații suplimentare:

David Ollier

Global Head of Communications
+44 7596 297773
David.Ollier@gfgalliance.com
Patrick Toyne-Sewell

Head of Communications – Europe
+44 7767 498195
Patrick.toyne-sewell@gfgalliance.com
Mădălina Hrițuleac

Corporate Communications Manager – Romania

+44 7578 07886
Madalina.hrituleac@libertysteelgroup.com
Notă pentru editori:

LIBERTY Steel Group face parte din GFG Alliance și este lider în producția de GREENSTEEL, fiind un grup global de companii integrate de oțel care cuprind active pe întregul lanț de aprovizionare – de la producția de fontă lichidă până la produse specializate din oțel cu valoare adaugată. Având o capacitate totală de laminare de 20 de milioane de tone, peste 200 de facilități de producție la nivel global în 10 țări și peste 30.000 de angajați, furnalele, laminoarele, centrele de servicii și distribuție ale LIBERTY Steel din Marea Britanie, Europa continentală, Australia, Statele Unite și China  deservesc industrii importante precum construcții, energie, industriala aerospațială, industria auto și infrastructură. LIBERTY Steel este lider în producția sustenabilă de oțel, cu misiunea de a deveni neutru în emisii de carbon până în 2030 (CN30).

LIBERTY Galați este cea mai mare oțelărie integrată din România, cu o forță de muncă de aproximativ 7.000 de angajați și o capacitate de producție actuală de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, care deservește clienți din domeniul construcțiilor, marinei, petrolului, gazelor și energiei regenerabile.

www.libertysteelgroup.com

www.libertysteelgroup.com/ro/