Infofinanciar > Info > Cele mai ciudate căutări ale românilor pe eMag din 2022: „,Mărțișor manele”, „Capre”, „Nevasta mi-a spart contul”
Info

Cele mai ciudate căutări ale românilor pe eMag din 2022: „,Mărțișor manele”, „Capre”, „Nevasta mi-a spart contul”

comerț online - sursa foto - start-up.ro
sursa foto - start-up.ro

Tot mai mulți oameni s-au învățat să caute pe internet răspunsurile pentru întrebările care îi macină/ În acest context, eMAG a observat că românii nu au intrat pe site-ul companiei doar pentru cumpărături, ci și pentru a găsi soluții la problemele pe care le întâmpină în viața de zi cu zi.

Bineînțeles, în topul căutărilor de pe eMAG au fost înregistrate device-uri, în special cele de ultimă tehnologie. Dar, cei care au vrut neapărat ca internetul să le găsească soluții pentru probleme pe care le au, au fost ceva mai îndrăzneți. Astfel, căutările au migrat de la ,,vreau să descarc tiktok”, la ,,cartofi animale suceava”, ajungând chiar la ,,vreau să îmi spioneze soţul dacă are amantă, ce microfon găsesc să îl cos în haină”.

TOP 10 căutări pe eMAG în 2022

 • laptop
 • iphone 13
 • căşti
 • aspirator
 • frigider
 • smartwatch
 • lego
 • ceas
 • samsung
 • pantofi sport

Oamenii caută sfaturi pentru viața de zi cu zi

Dilemele românilor au cuprins mai multe arii de interes. De la probleme precum ,,nevasta mi-a spart contul, ce să fac, ajutor”, oamenii s-au mai întrebat și ,,ce să faci pe avion” sau cum fac capturi de ecran pe iPhone 8. Lista nu se oprește aici.

Mai mulți români au fost curioși să afle ,,de ce românii nu-s ca nemții” sau ,,de ce nu mănâncă găinile decât pâine”. Bineînțeles, au existat întrebări și cu privire la aria de tehnologie, o problemă extrem de des apărută este ,,cum să meargă Magazin Play pe laptop” sau ,,cum să fac să meargă mai repede Windows 10”. Sumele mari din facturi au ridicat probleme și pe eMAG, o întrebare fiind ,,de ce îmi indică curent pe împământare în casă”.

Dilemele din viața de zi cu zi s-au păstrat și în 2022, astfel se amintește căutarea ,,de ce e greu să iubești” sau întrebarea ,,ce să nu faci la liceu”.

Categorii tot mai diverse

Pentru 1 martie, au fost înregistrate căutări pentru ,,mărțișor manele”, iar pentru cei care s-au dat în vânt după ultimele gadget-uri au vrut să găsească un ,,havebord cu manele”. În același timp, căutările au fost și pentru ,,emblemă bmw tort”, dar și pentru un ,, aparat păcănele cu manele full hd sau 4k sau 3d sau 2d”.

Simultan, românii au mai vrut să găsească și ,,primăvară cu numele Roxana” sau ,,șoim speriat păsări”. Desigur, au fost persoane care au vrut să găsească produse și pentru viața intimă, dar și posibilități pentru servicii de dating online.

Rețetele de pe internet, un succes garantat

Pentru foarte mulți români, cărțile de bucate au devenit doar amintiri. Astfel, oamenii au căutat cum se fac ardeii copți sau șnițelele de pui de la McDonald`s. Aceștia s-au preocupat și de alimentele care le pun în pericol sănătatea, o căutare fiind ,,fasole bătută tensiune colesterol”.

Ciorba a rămas un subiect favorit în rândul românilor, aceștia căutând informații precum ,,ciorbă rădăuțeană jamila”, ,,linguri mari ciorbă pentru bărbat” sau ,,pâine pentru ciorbă fasole”.

Din tehnologie adunate

Românii au vrut să cumpere și un ,,aspirator care spală singur covorul” sau ,,flori care pot rămâne în pământ pe timp de iarnă”. Nu e nicio îndoială că în țara noastră, gamingul e din ce în ce mai popular, lucru evident și în căutările oamenilor care s-au axat și pe ,,pc-uri pe care merge foarte bine fortnite”.

Se pare că ceasurile conectate la telefon au prins foarte bine la publicul din România, întrucât mai multe căutări s-au definit prin ,,ceas de mână poți răspunde la el” sau chiar ,,ceas cu care pot să sun și să trimit sms pe WhatsApp”. Pentru zona de mașini electrice, oamenii au vrut să știe informații despre ,,arcuri tesla model 3”.

Ce este în familie, rămâne în familie

Oamenii nu s-au ferit să caute pe eMAG soluții pentru problemele din cupluri. Astfel, au fost înregistrate căutări de la ,,o nevastă ce ar trebui să facă dacă crede că barba-su are amant” la ,,plăcută de pază cu câinele e ok nevasta e agresivă”, potrivit topului citat de Aleph News. Simultan, oamenii au vrut să fie și precauți cu locuințele lor, dorind să achiziționeze ,,cameră de filmat care pot să văd prin telefon ce se întâmplă”.

Desigur, latura romantică a românilor a fost demonstrată și prin cererile acestora, care au fost de la ,,şort pentru cupluri” până la ,,ce să cumperi surorii tale” sau ,,tricou cu numele soţului meu te iubesc de la soţia ta cătălina”.

Jucării și modă

Oamenii au vrut să găsească pe internet tot felul de cărucioare sau de păpuși pentru cei mici, cu diferite accesorii care ar fi venit la pachet. Totodată, românii au căutat cadouri și pentru micile viețuitoare ale familiei, un exemplu fiind ,,loc să doarmă pisica”.

Pentru categoria de modă, oamenii și-au dorit să găsească parfumuri de bună calitate, în special arăbești. Totodată, aceștia au căutat și branduri de lux precum Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Jordan sau Alexander McQueen.

Căutările încep cu un salut

Românii nu au uitat de importanța salutului. Chiar dacă au căutat pe internet diferite anunțuri sau obiecte, aceștia nu au uitat că mereu este loc de ,,bună ziua”.

 • ,,bună ziua această tableta samsung tab a 7 lite suportă jocul pubg mobile???”
 • ,,bună ziua aş avea nevoie de cineva care lucrează în farmacie vreau să-i adresez o întrebare în privat mulţumesc”
 • ,,bună ziua dacă eu mă aflu în afara ţării şi aş vrea să fac rată la o centrală termică gaz”

Românii și ramura bitcoin

Românii au căutat pe internet și informații despre cryptomonede. Topul căutărilor din categoria Bitcoin se rezumă la: ,,bitcoin pe internet”, ,,monedă bitcoin ieftină”, ,,se merită să investesc în bitcoin”, ,,bitcoin moneda de aur”,  ,,nft în cărţi”, ,,nft televizor”, ,,nft bored”.

În același timp, oamenii au avut căutări precum ,,cumpăr monede foarte vechi” sau ,,cumpăr net”. Aceștia au căutat și accesorii pentru mașină dar și ,,air bus”.

Românii au mai căutat și ,,capre” sau ,,sală pentru câini”. Totodată, aceștia au vrut să scape de energiile negative prin diferite obiecte, căutând device-urile potrivite pentru stările bune. În rândul căutărilor se numără și ,,copertă braking bad” sau ,,drenaj cizme”.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.