Infofinanciar > Info > Salariul mediu net crește la 7.500 de lei. Românii vor primi mai mulți bani de la 1 noiembrie
Info

Salariul mediu net crește la 7.500 de lei. Românii vor primi mai mulți bani de la 1 noiembrie

700-lei-pentru-mame
Sursa foto: dreamstime.com

Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, a transmis faptul că salariul angajaților va crește cu 13%. Această majorare se va aplica din luna noiembrie a acestui an.

Astfel, după majorare, salariul mediu net al unui angajat al Metrorex va ajunge la 7.500 de lei.

Angajații Metrorex, salarii impresionante

Președintele Consiliului de Administrație al Metrorex a transmis faptul că au avut 26 de runde de negocieri despre tema noului Contrat Colectiv de Muncă. În urma acestor negocieri s-a ajuns la o concluzie. De asemenea, acesta aa spus că acest nou contract de Muncă a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial d Muncă.

Oficialul a spus că au existat discuții și despre bani pentru concedii, dar și despre bonuri de masă, conform antena3.ro.

„Bineînțeles, s-au discutat foarte multe lucruri. Contractul Colectiv de Muncă nu conține doar majorarea salarială, ci și alte lucruri care trebuie reglate între administrație și structura salarială, cum ar fi banii pentru concedii sau bonurile de masă. Procentual, salariul crește cu 13%, începând cu 1 noiembrie”, a declarat acesta.

În momentul actual, la Metrorex, salariul mediu net este de 6.628 de lei. Cel brut se ridică la valoarea de 11.330 de lei. După majorarea, în mână, angajatul va primi aproape 7.500 de lei, mai exact 7.490 de lei. De asemenea, salariul mediu brut ajunge la 12.803 lei.

Beneficiile unui angajat la Metrorex

În luna iunie a acestui an, Mihai Barbu a transmis faptul că cei care lucrează la Metrorex nu au salarii mici. Aceștia au sporuri mari de lucru în subteran.

„Nu știu cât contează salariile la Metrorex, cât contează veniturile oamenilor. La Metrorex, veniturile angajaților nu sunt mici, pentru că au sporurile acelea de lucru în subteran destul de mari. După ce și eu am mers și am stat mai mult în subteran, zic eu că sunt totuși condiții deosebite de lucru (…) ventilația, poluarea”, a spus acesta.

Încă de acum trei luni se vorbea despre o majorare a salariilor. Pe atunci, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex a spus că nu se știe dacă majorarea procentuală va fi de două cifre.

„Ei solicită o majorare (procentuală – n.r.) cu două cifre, nu știm dacă putem ajunge acolo, dar, cum vă spuneam, discuția este între procent sau sumă fixă. Dar, așa cum vă spuneam, noi nu putem depăși cheltuiala salarială așa cum avem bugetul aprobat”, a declarat Mihai Barbu.

Trebuie transmis faptul că pe lângă salariu, angajații de la Metrorex se bucură de mai multe facilități. Aceștia primesc sporuri de tunel, chiar dacă stau la birou. Mai exact, aceste sporuri reprezintă 20% din salariu. De asemenea, angajații se bucură și de asigurări de sănătate. Pentru acestea, compania plătește aproximativ 5-6 milioane de lei.