Infofinanciar > Lumea la zi > Președintele ales al Slovaciei a cerut suspendarea campaniei pentru alegerile europene. „Slovacia nu are nevoie în acest moment de mai multe confruntări”
Lumea la zi

Președintele ales al Slovaciei a cerut suspendarea campaniei pentru alegerile europene. „Slovacia nu are nevoie în acest moment de mai multe confruntări”

Peter Pellegrini, sursa foto: eunews.com
Sursa foto: Arhiva companiei

Președintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini a solicitat suspendarea campaniei pentru alegerile europene programate pentru 8 iunie. Acest lucru vine după tentativa de asasinat asupra premierului Robert Fico.

„Fac apel la toate partidele să-şi suspende temporar sau să-şi reducă semnificativ campania. Slovacia nu are nevoie în acest moment de mai multe confruntări şi de acuzaţii reciproce”, a transmis el presei la Bratislava.

Totodată, președintele încă în funcție, Zuzana Caputova, a declarat că îi va invita pe toți liderii partidelor parlamentare la o reuniune, pentru a calma tensiunile politice.

Premierul slovac, Robert Fico, este în stare gravă după ce a fost împușcat de cinci ori. El a avut parte de o intervenție chirurgicală, care a durat câteva ore, scrie Digi24.ro