Infofinanciar > Lumea la zi > Rusia ar putea folosi o rachetă subacvatică Poseidon pentru a șterge Marea Britanie de pe hartă. Ce trebuie să facă NATO
Lumea la zi

Rusia ar putea folosi o rachetă subacvatică Poseidon pentru a șterge Marea Britanie de pe hartă. Ce trebuie să facă NATO

poseidon, sursa foto economica.net
sursa foto economica.net

Evgheni Bujinski, general rus în retragere, a cerut atacuri asupra Marii Britanii cu racheta subacvatică Poseidon. Acesta a declarat că Marea Britanie „cu siguranță nu va exista” dacă Rusia va dezlănțui arma nucleară. Presa de stat rusă l-a îndemnat pe Vladimir Putin să-și folosească racheta nucleară subacvatică pentru a șterge Marea Britanie de pe hartă cu un tsunami radioactiv de 1.000 de metri înălțime dacă trupele NATO vor intra pe teritoriul Ucrainei.

Generalul rus în retragere, Evgheni Bujinski, a cerut atacuri asupra Marii Britanii cu o rachetă subacvatică Poseidon, despre care a spus că ar declanșa un val tsunami radioactiv de 1.000 de metri. Generalul-locotenent Buzhinsky, președinte al Centrului rus de cercetare politică, a declarat că Marea Britanie „cu siguranță nu va exista” dacă Rusia va dezlănțui furia rachetei nucleare.

Rusia poate declanșa un tsunami de 1.000 de metri

Bujinski a amenințat Marea Britanie cu un atac cu Sarmat 2, cea mai mare rachetă nucleară din Rusia, înaltă de 14 etaje, ar distruge țara. Vladimir Solovyov, cunoscut drept  „vocea lui Putin”, a zâmbit în timp ce afirma că  în cazul în care drona submarină Poseidon ar lovi Marea Britanie, ar avea loc un „tsunami”. Avertismentele au fost făcute în timp ce propagandiștii lui Putin discutau despre opțiunile militare ale Rusiei, după ce aceasta nu a reușit să facă progrese semnificative în Ucraina. De asemenea, Bujinski a afirmat la postul de televiziune de stat rus Rossiya 1 că racheta hipersonică  „de neoprit” Zircon, cu o viteză de 6.670 de km/h, este  „pe cale să fie folosită în operațiuni de luptă” în urma testelor. „Desigur, există mijloace precum Poseidon, care au fost testate”, a semnalat Bujinski.

Solovyov a transmis faptul că și-ar dori să vadă cum funcționează Poseidon și ar vrea să vadă Sarmat în acțiune. „Tsunami, tsunami, tsunami, da, tsunami”, a răspuns Buzhinsky, pro-război. „Dacă NATO trimite trupe, se va sfârși cu [noi folosind] Poseidon, desigur, și un tsunami. Și valuri de 300 de metri înălțime.” Solovyov a intervenit: „Marea Britanie nu va mai exista atunci”. Buzhinsky, în vârstă de 72 de ani, a fost de acord și a insistat în afirmația „Marea Britanie cu siguranță nu va exista”.

Rusia amenință Marea Britanie cu un holocaust nuclear

Șefa imperiului de propagandă RT, Margarita Simonyan, a adăugat: „Marea Britanie nu va fi acolo. Va fi înecată imediat”, a spus ea. Comentariile propagandiștilor urmează un model care s-a dezvoltat în mass-media de stat rusească de la începutul războiului din Ucraina, de amenințare a Marii Britanii cu holocaustul nuclear. Se crede că amenințările sunt rezultatul sprijinului ferm al Marii Britanii pentru Ucraina, care a devenit prima țară NATO care a anunțat că va trimite 14 tancuri de luptă de ultimă generație în țara devastată de război, sub forma unor tancuri Challenger 2. Buzhinsky s-a arătat indignat că bombardamentul cu rachete al lui Putin asupra Ucrainei nu a mers suficient de departe. „Bineînțeles, șase rachete nu pot face punctul de inflexiune. Ar trebui să fie mai bine 60 [de rachete]. Sau chiar mai bine 600” a spus acesta. Putin vede Poseidon ca pe o cheie pentru supremația sa militară finală asupra Occidentului.

Un alt propagandist, Dmitri Kiselyov, a amenințat anterior că Poseidon „se apropie de țintă la o adâncime de un kilometru cu o viteză de 200 de kilometri pe oră [125 de mile pe oră]. Nu există nicio modalitate de a opri această dronă subacvatică. Are un focos cu o capacitate de până la 100 de megatone. Explozia acestei torpile termonucleare în apropierea țărmurilor Marii Britanii va ridica un val uriaș, un tsunami’” a declarat Kiselyov la o televiziune de stat anul trecut.  Acesta a mai declarat că „acest val tsunami este, de asemenea, un purtător de doze extrem de mari de radiații. Aruncată deasupra Marii Britanii, va transforma ceea ce a mai rămas probabil din ea într-un deșert radioactiv. Definitiv inutilizabil pentru orice”, sursă DailyMail .