Infofinanciar > Lumea la zi > Rusia n-are frică de un război nuclear! „Americanii nu ar îndrăzni să facă asta, sunt lași”
Lumea la zi

Rusia n-are frică de un război nuclear! „Americanii nu ar îndrăzni să facă asta, sunt lași”

Rusia nuclear
Sursa foto - observator.ro

Boris Bondarev este un diplomat rus care, la începutul acesti săptămâni și-a anuțat demisia din Ministerul de Externe. Acesta spune că Rusia este de părere că America nu va riposta în fața unui atac nuclear, motiv pentru care oficialii ruși nu se tem deloc de un astfel de război.

Acesta spune că oamenii care vorbeau despre atacurile nucleare nu erau perssoane obișnuite, ci specialiși în astfel de arme, motiv pentru care era surprins de ușurința cu care experții vorbeau despre un posibil război nuclear.

Surprinderea diplomatului în legătură cu modul în care Rusia privește un război nuclear

Boris Bondarev i-a întrebat în mai multe rânduri pe colegii lui dacă sunt conștienți că, în posibilitatea în care Rusia ar ataca Statele Unite cu arme nucleare, armata de la Washington va face exact același lucru. Acesta spune că a primit drept răspuns următorul lucru, Conform Hotnews, : „Iar ei îmi răspundeau că americanii nu ar îndrăzni să facă asta, că sunt lași”. A marcat și faptul că oamenii care au spus acest lucru au trăit și chiar au și lucrat în SUA, însă, spune el, nu au înțeles nimic despre America.

Afirmațiile politicianului pot explica și de ce presa televizată din Rusia expune cu atâtă ușurință perspectiva unui război nuclear.

Luni, Boris Bondarev a spus că demisionează din funcția sa din cauza războiului din Ucraina, atacând extrem de dur superiorii săi, dar și conducerea Rusiei. Acesta a declarat că : „În cei peste douăzeci de ani din cariera mea diplomatică am văzut diferite întorsături în politica noastră externă, dar niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea ca în data de 24 februarie a acestui an.”. Acest mesaj a fost postat pe pagina de Linkedin a acestuia.

Diplomatul spune că oamenii care au pus la cale acest război au doar un singur scop, mai precis acela de a rămâne la putere și să trăiască o viață lipsită de orice fel de grijă.

Acuzațiile lui Bondarev

Acuză și Ministerul Relațiilor Externe din Rusia, despre care spune că diplomația nu mai este un scop în ziua de azi. În prezent, spune el, această instituție se ocupă cu împrștierea minciunilor și cu instigarea la conflict și ură. Expune și faptul că dplomații satisfac interesele unor oameni care nu au nicio legătură cu adevăratele nevoi ale cetățenilor ruși.

Bondarev crede cu tărie că acest război, lansat pe 24 februarie împotriva Ucrainei, este și un conflict contra Rusiei în sine, considerând aceste lucru drept „cea mai gravă crimă” împotriva poporului rus.

Unele canale media din Rusia au preluat mesajul lui Bondarev, dar l-au segmentat și au scos replicile dure la adresa Moscovei.

În urma anunțării demisiei lui Boris Bondarev, Dmitri Peskov, cel care este purtătorul de cuvânt de la Kremlin, spune despre diplomat că „nu mai este cu noi”.