Infofinanciar > Lumea la zi > Este posibil un război nuclear al Rusiei cu NATO: „Nu o să ne pese câte țări distrugem”
Lumea la zi

Este posibil un război nuclear al Rusiei cu NATO: „Nu o să ne pese câte țări distrugem”

post de televiziune sursa foto MediaFLUX ro
Sursa foto: MediaFLUX.ro

A avut loc un moment halucinant la una dintre televiziunile de stat din Rusia. Un deputat al Dumei de Stat a amenințat că un posibil război cu NATO va fi cu siguranță unul nuclear. Rusia nu va ține cont de câte țări va distruge. Această discuția a fost în contextul discuțiilor de aderare a Finlandei și Suediei la Alianța Nord-Atlantică.

„Finlandezii și suedezii ar trebui de asemenea să înțeleagă lucruri simple, că vom intra în luptă directă cu ei doar în cazul în care suntem în război cu NATO, iar dacă e un război cu NATO acesta nu va fi cu, știți, drone, va fi nuclear”, afirmă Alexei Juravliov, deputat în camera inferioară a parlamentului rus, într-o emisiune a canalului TV Rossiya-1.

„Și nu o să ne pese câte țări distrugem, 28 sau 32. Ei ar trebui să înțeleagă acest lucru foarte bine. Avem destule (arme nucleare) pentru toate la un loc, avem cu ușurință suficiente pentru 32”, continuă el.

Finlandezii ar putea dispărea

Juravliov spune că SUA este un caz diferit pentru că au o populație aproximativă de 300 de milioane de locuitori și că „teoretic, cineva ar putea supraviețui acolo” dar că „finlandezii sunt 5 milioane sau puțin mai mulți”.

El este de părere că finlandezii sunt doar „bastarzi care au luptat de partea fasciștilor”, făcând trimitere la al Doilea Război Mondial. „Noi înțelegem foarte bine cu cine avem de-a face”, concluzionează el.

Războiul nuclear este subiectul principal al televiziunilor

Încă din prima săptămână a războiului izbucnit în Ucraina televiziunile au tot adus în discuție posibilitatea unui război nuclear. Acest lucru a fost alimentat și de ordonarea lui Putin de punere în alertă maximă a forțelor de descurajare nucleară.

De la întrebări precum „De ce avem nevoie de această lume, dacă în ea Rusia nu ar exista?”, tonul a devenit treptat din ce în ce mai agresiv pe măsură ce forțele trimise de Ministerul Apărării de la Moscova în Ucraina au eșuat în a cuceri Kievul și alte obiective trasate de comandamentul militar, suferind pe parcurs înfrângeri umilitoare.

Într-o altă emisiune, chiar șefa postului Russia Today a declarat că totul se va sfârși cu un război nuclear, nefiind posibilă o altă variantă.

„Totul se va sfârși cu un atac nuclear, pentru mine, este mai probabil decât alt rezultat. Acest lucru mă îngrozește, pe de o parte, dar, pe de altă parte, cu înțelegerea că este ceea ce este.”

„Dar noi vom merge în rai, în timp ce ei vor crăpa pur și simplu”, a adăugat celebrul Vladimir Soloviov, considerat propagandistul preferat al președintelui Vladimir Putin.

Care este viitorul Insulelor Britanice?

Dmitri Kiseliov, supranumitul „cel mai toxic propagandist al Kremlinului” amenință și Marea Britanie. El anunța dispariția Insulelor Britanice cu o simplă rachetă Poseidon.

„Explozia acestei torpile termonucleare în dreptul coastei Marii Britanii va cauza un val tsunami gigantic de până la 500 de metri înălțime. Un astfel de baraj poartă de asemenea pe cont propriu doze extreme de radiații. După ce a trecut peste Insulele Britanice va transforma orice ar fi rămas din ele într-un deșert radioactiv, impropriu pentru o perioadă lungă de timp”, a concluzionat Kiseliov.