Infofinanciar > Lumea la zi > Rusia își ”reimprospătează” forțele militare! Propaganda lui Putin lansează materiale video cu echipament de ultimă generație
Lumea la zi

Rusia își ”reimprospătează” forțele militare! Propaganda lui Putin lansează materiale video cu echipament de ultimă generație

mediafax.ro
FOTO: mediafax.ro

Federația Rusă duce o luptă tot mai acerbă pentru a-și afirma cât mai categoric poziția de forță în războiul din Ucraina.  Deși au anunțat un soi de plebiscit în regiunile deja cucerite de Rusia se pare că viteza de deplsare a efectivelor militare s-a domolit considerabil pe frontul din est.

În fața unei asemena situații. Putin este nevoit să ”împrospăteze” armata cu noi loturi de achipament militar dar și cu batalioane de voluntari. Conform celor de la The Wall Street Journal, războiul a juns într-o fază de stagnare.

Generalii lui Putin au pregătit în ultimele săptămâni, batalioane de luptători gata să fie aruncați în confruntarea militară din Ucraina care s-a transformat într-un război de uzură.

Federația Rusă dislocă noi forțe militare pentru a câștiga Războiul din Ucraina

Corpul trei de armată a lansat în spațiul media vidoclipuri cu armament modern care a fost utizilat extrem de rar în războiul din Ucraina.

Experții de ISW, acronim pentru Institutul pentru Sturdiul Războiului, sunt de părere că echilibrul militar nu ar urma să fie modificat, aceștia au afirmat următoarele: Un echipament mai bun nu face neapărat o forță mai eficientă atunci când personalul este slab instruit sau puțin disciplinat ”, susțin experții ISW, citați de ziare.com

Conform celor de la Conflict Intelligence Team, fotografii cu echipamente militare rusești încărcate în vagoane alături de sisteme de rachete antiaeriene Buk și tancuri T90, s-ar îndrepta spre granița Rusiei cu Ucraina.

Consolidarea fortelor Moscovei se produce în timp ce campania Kremlinului în Ucraina continua să autoblocheze iar armata lui Putin este nevoită să inoveze în materie de infrastructură militară.

Oficial american US Navy despre Putin: ”La nivel strategic, cred că a eșuat în acest război

Amiralul US Navy și fostul comandant NATO, James Stavridis susține depsre Putin faptul că  ”  trebuie să aducă noi trupe doar pentru a lupta”, în timp ce la nivel strategig cadrul miltar american consideră că : ” La nivel strategic, cred că a eșuat în acest război. Nu-l văd recuperând, dar încă vrea să se concentreze pe capturarea Donbass-ului. Acesta este noul lui obiectiv și pentru asta are nevoie de noi soldați.

Între timp, Ucraina continuă să lovească infrastructura militară în zonele ocupate de trupele ruse.

Un alt general, American Wesley Clark, ese de părere că în momentul de față, Ucraina nu ar trebui să se așeze la masa negocierilor pentru a încheia ostilitățile. Până nu-și recuperează teritoriile pierdute în față colosului rus. De asemenea, pentru viitorul statului Ucrainean, este necesar ca armata lui Zelensky să nu piardă. O posibililă înfrângere ar face ca statul ucrainean să fie ras de pe harta mondială.

Pe de altă parte, oficialul American crede în șansele Kievului de ase impuna în fața lui Putin. Regimul ucrainean trebuie alimentat în continuare cu echipament sofisticat, o încetinire a ritmului sau e stopare a livrării de armament s-ar finaliza tragic pentru trupele lui Zelensky, în condițiile în care Federația Rusă a primit din partea Iranului un ajutor militar care constă în câteva sute de drone militare echipate cu armament de asalt.