Infofinanciar > Lumea la zi > Oferta cinică a lui Putin pentru Occident în schimbul încetării războiului. Ce strategie aplică în Ucraina
Lumea la zi

Oferta cinică a lui Putin pentru Occident în schimbul încetării războiului. Ce strategie aplică în Ucraina

Putin sursa foto Realitatea.md
Sursa foto: Realitatea.md

Un analist de politică externă german și autor al numeroase publicații occidentale, Ulrich Speck a prezentat un scenariu insolent, scenariu în care Putin ar putea opri războiul pentru obținerea unor concesii din partea Occidentului.

Într-o postare pe contul său de Twitter, Speck a spus că după ce va obține ceea ce își dorește, va accepta oferta pentru încetare a focului.

„Noul joc al lui Putin ar putea fi să își consolideze câștigurile și apoi să accepte oferta pentru o încetare a focului. El va încerca apoi să vândă asta Berlinului și Parisului drept o concesie pentru care va dori ceva în schimb, ridicarea sancțiunilor.”

Un astfel de scenariu este unul înfricoșător. El va fi asemeni evenimentelor din 2015, când Rusia și-a consolidat integrarea Crimeei, pe care a anexat-o în mod ilegal în 2014.

O astfel de situație va duce la integrarea noilor teritorii ocupate de armata rusească din Donbas și din sudul Ucrainei de către Rusia. Acestea vor fi instrumente pentru a distruge independența Ucrainei, ruperea țării de ajutorul oferit de Occident, dar și siturare unui stres permanent.

Rusia se pregătește pentru anexarea tuturor teritoriilor ucrainene

Aceste comentarii vin la doar o zi după o anchetă publicată de jurnaliștii de investigație de la Meduza. Aceștia au spus că Kremlinul face deja pregătiri pentru anexarea tuturor teritoriilor ucrainene ocupate ca parte a unui district federal al rusiei.

Mai multe surse de la Kremlin au declarat pentru Meduza că Mosocva recrutează deja „ofițeri politici” pentru zonele ocupate din regiunile Herson și Zaporojie. Acestea urmează fie anexate împreună cu auto-proclamatele „republici independente” Lugansk și Donețk, ale căror lideri ar urma să fie înlăturați din funcție.

Trimiterile lui Speck la Berlin și Paris nu sunt întâmplătoare.Cancelarul Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron sunt cei mai puternic criticați lideri europeni din cauza continuării discuțiilor telefonice cu Vladimir Putin.

Scholz a declarat săptămâna aceasta că discuțiile cu Putin sunt doar pentru a-i sublinia în mod repetat acestuia că Rusia nu va câștiga în Ucraina. De asemenea, nici Kievul, nici aliații occidentali nu vor accepta o „pace fortață”.

Cine este Ulrich Speck?

Speck este unul dintre cei mai cunoscuți analiști de politică externă din Germania. El este în prezent cercetător la Centrul Carnegie din Bruxelles și editorialist la ziarul elvețian Neue Zürcher Zeitung. Articole ale sale au fost publicate de către The New York Times, Financial Times, CNN, și cele mai cunoscute ziare din Germania.