Infofinanciar > Info > România alocă 1,8 miliarde de euro pentru digitalizare! Grindeanu: ”Ne mândrim cu forţa de muncă specializată în domeniul IT”
Info

România alocă 1,8 miliarde de euro pentru digitalizare! Grindeanu: ”Ne mândrim cu forţa de muncă specializată în domeniul IT”

one-it.ro
FOTO: one-it.ro

România și- a propus să aloce pentru dezvoltarea digitală aproximativ 1, 8 miliarde de euro. Finanțarea face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență și constituie cea mai semnificativă contribuție financiară cuprinsă în planul aminitit anterior.

Autorul acestei declarații este Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, care a fost lansată în cadrul conferinței globale a Uniunii Internaționale a Telecomunițaliior găzduită de Capitala României, în cursul zilei de luni.

Într-o postare pe pagina de Facebook, socialistul Grindeanu înaintează anumite date care plasează România pe locurile fruntașe în toate statisticile globale ale dezvoltării digitale.

Sorin Grindeanu: ”Ne mândrim cu forţa de muncă specializată în domeniul IT”

” Beneficiem de servicii calitative şi accesibile. Ne mândrim cu forţa de muncă specializată în domeniul IT. România ocupă locuri fruntaşe în toate statisticile globale ale dezvoltării digitale”.

Politicianul mai precizează în postarea sa de pe Facebook faptul că viteza de descărcare a datelor este una superioară ” 85% dintre conexiunile de internet fix permit viteze de descărcare de cel puţin 100 Mbps. Cu toate acestea, suntem conştienţi că eforturile noastre pentru dezvoltarea acestui domeniu trebuie să continue”.

Dezvoltarea continuă a serviciilor publice digitale este responsabilitatea ministrului Grindeanu, acesta a mai adăugat ”  Avem în vedere dezvoltarea în continuare a serviciilor publice digitale, a conectivităţii, a securităţii cibernetice şi a competenţelor digitale”. În acest sens, suma pe care este dipsusă să o cheltuie România este de aproximativ 1, 8 miliarde de euro ”în acest scop ne-am angajat să cheltuim 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală a României, cea mai semnificativă contribuţie financiară la dezvoltarea României cuprinsă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”.

Totodată, Grindeanu a ținut să precizeze că România este onorată de statutul de țară gazdă a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilr, pesemne că țara noastră a înregistrat progrese în materie de digitalizare.

Peste 50 de delegații au participat la coferința ””Construirea unui viitor digital mai bun pentru toţi”

„Este o mare bucurie pentru mine, deoarece astăzi mi se îndeplineşte un vis: am reuşit ca şef al ANCOM să obţin organizarea acestei reuniuni în #România, iar astăzi a devenit realitate”, susținut Grindeanu.

Conferința este formată din echipele ministeriale a peste 50 de reprezentați la nivel înalt, Grindeanu a mai ținut să adauge ” Totul pentru că am crezut în capacitatea noastră de a susţine un astfel de eveniment important la Palatul Parlamentului.

De aceea, salut adoptarea Declaraţiei de la Bucureşti „Construirea unui viitor digital mai bun pentru toţi” în cadrul Masei rotunde ministeriale a celor 50 de reprezentanţi la nivel înalt. Cert este că decizia Consiliului #ITU din iunie 2019 – de a accepta oferta României pentru organizarea şi găzduirea acestei reuniuni – confirmă progresele realizate în ultimul deceniu de ţara noastră în acest domeniu. Mulţumită politicilor publice coerente conduse de #MCID şi #ANCOM, România se bucură de o serie de condiţii favorabile dezvoltării comunicaţiilor electronice” potrivit agerpres.ro