Infofinanciar > Lumea la zi > Reuters: Probleme pentru Bill Gates! Microsoft se confruntă cu un avertisment din partea UE în legătură cu afacerea Activision
Lumea la zi

Reuters: Probleme pentru Bill Gates! Microsoft se confruntă cu un avertisment din partea UE în legătură cu afacerea Activision

reuters.com
FOTO:reuters.com

Microsoft (MSFT.O) este posibil să primească un avertisment antitrust din partea UE cu privire la oferta sa de 69 de miliarde de dolari pentru producătorul de „Call of Duty” Activision Blizzard (ATVI.O), au declarat persoane familiare cu acest subiect, ceea ce ar putea reprezenta o altă provocare pentru finalizarea tranzacției.

Comisia Europeană pregătește o fișă de acuzații cunoscută sub numele de declarație de obiecții, în care își expune îngrijorările cu privire la tranzacție, care va fi trimisă Microsoft în următoarele săptămâni, au declarat persoanele respective.

Organismul de supraveghere antitrust al UE, care a stabilit un termen limită de 11 aprilie pentru a lua o decizie cu privire la tranzacție, a refuzat să comenteze.

Luna trecută, Microsoft a ajuns la un acord pe 10 ani cu Nintendo

Continuăm să colaborăm cu Comisia Europeană pentru a răspunde la orice preocupări legate de piață. Obiectivul nostru este de a aduce mai multe jocuri pentru mai mulți oameni, iar această tranzacție va contribui la atingerea acestui obiectiv.”

Gigantul american al software-ului și producătorul Xbox a anunțat achiziția în luna ianuarie a anului trecut, pentru a-l ajuta să concureze mai bine cu liderii Tencent (0700.HK) și Sony (6758.T). Cu toate acestea, autoritățile de reglementare din SUA și Marea Britanie și-au exprimat îngrijorarea, iar Comisia Federală pentru Comerț din SUA s-a adresat instanței pentru a bloca tranzacția.

Se aștepta ca Microsoft să ofere remedii autorităților de reglementare din UE în încercarea de a evita o declarație de acuzații și de a scurta procesul de reglementare, au declarat în noiembrie pentru Reuters alte surse familiare cu această chestiune.

Cu toate acestea, nu se așteaptă ca autoritatea de aplicare a legislației UE în domeniul concurenței să fie deschisă la remedii fără a trimite mai întâi fișa de acuzații, deși există discuții informale în curs de desfășurare privind concesiile, au spus persoanele respective.

Luna trecută, Microsoft a ajuns la un acord pe 10 ani cu Nintendo (7974.T) pentru ca „Call of Duty” să fie disponibil pe consolele Nintendo, afirmând că este deschisă la un acord similar cu Sony, care critică achiziția. Acordul a primit undă verde fără condiții în Brazilia, Arabia Saudită și Serbia.

Despre Micrsosoft Corporation

Microsoft Corporation este o companie de tehnologie. Compania dezvoltă și oferă asistență pentru software, servicii, dispozitive și soluții. Printre segmentele sale se numără Productivitate și procese de afaceri, Cloud inteligent și More Personal Computing.

Segmentul Productivitate și procese de afaceri este format din produse și servicii din portofoliul său de servicii de productivitate, comunicare și informare, care acoperă o varietate de dispozitive și platforme. Acest segment include Office Consumer, LinkedIn, soluții de afaceri dinamice și Office Commercial, potrivit reuters.com.

Segmentul Intelligent Cloud este format din produse de servere publice, private și hibride și servicii cloud care pot alimenta companiile moderne și dezvoltatorii. Acest segment include produse pentru servere și servicii cloud și servicii pentru întreprinderi. Segmentul More Personal Computing constă în produse și servicii care pun clienții în centrul experienței cu ajutorul tehnologiei sale. Acest segment include Windows, dispozitive, jocuri și publicitate pentru căutare și știri.