Infofinanciar > Info > Rețete sănătoase care nu îți cresc factura la energie! Negresa de post se prepară rapid și nu necesită coacere
Info

Rețete sănătoase care nu îți cresc factura la energie! Negresa de post se prepară rapid și nu necesită coacere

Negresa, sursa foto YouTube
Negresa, sursa foto YouTube

Negresele „raw vegan”, sau, mai bine-zis, „de post” sunt opțiunea ideală pentru tine dacă ești în căutarea unui desert delicios și sănătos care poate fi preparat fără a folosi aragazul. Pe lângă economia pe care o puteți face la factura de curent, aceste negrese sunt desertul ideal pentru persoanele care țin Postul Paștelui.

Industria energetică a fost afectată în special de conflictul din Ucraina, care a crescut semnificativ costul alimentelor și al energiei. În acest context, Infofinanciar vă vine în ajutor și vă oferă mâncăruri care pot fi realizate fără utilizarea căldurii pentru vă ajuta să vă reduceți cheltuielile și să faceți față inflației.

Criza energetică afectează alimentația

În ultimul an dezvoltarea economică a încetinit, iar mai multe industrii au fost nevoite să reducă producția sau să se închidă complet. Din cauza acestor probleme, anumite națiuni se confruntă în prezent cu o recesiune severă, Europa fiind una dintre cele mai afectate din cauza dependenței sale continue de Rusia pentru aprovizionarea cu gaz. Iarna trecută, Europa a fost nevoită să raționalizeze gazul. Economiile emergente sunt în același timp împovărate de costurile ridicate ale importurilor de energie și de lipsa de combustibil. Consumatorii suferă din cauza creșterii cheltuielilor și a facturilor ca urmare a tuturor acestor probleme.

Astfel, pentru cei care doresc să își reducă din cheltuieli, să țină Postul Paștelui, și să stea departe de produsele de patiserie procesate și de zaharurile rafinate, acest preparat este ideal pentru că nu necesită cuptor sau aragaz, și nici produse „de frupt”.

Negresă de post, un preparat ieftin și delicios

Pentru această rețetă veți avea nevoie de:
1 cană de nuci, preferabil migdale sau caju
1 cană de curmale fără sâmburi
1/2 cană de cacao
1/2 linguriță de sare de mare
1/2 linguriță de vanilie
1/4 cană de unt de cocos
2-3 linguri de sirop de arțar sau miere,
Mod de preparare:

Într-un robot de bucătărie sau într-un blender, adăugați nucile și porniți aparatul preț de câteva momente, până când nucile sunt tocate fin Când ingredientele se combină într-o pastă, adăugați curmalele și porniți din nou aparatul. Adăugați untul de nucă de cocos topit, sarea, vanilia și cacao, apoi amestecați bine toată compoziția, adăugați apoi mierea sau siropul de arțar și amestecați bine. Cu ajutorul mâinilor, presați ferm amestecul într-o tavă de copt pregătită cu hârtie pergament.Lăsați compoziția la frigider timp de cel puțin 1 oră sau până când se întărește bine. Tăiați prăjitura în părți egale și serviți.potrivit Petit Chef.

Pentru cei care caută o gustare delicioasă și nutritivă, aceste negrese de post sunt o alternativă excelentă la negresele tradiționale. Această rețetă este ideală pentru toată lumea, deoarece necesită doar ingrediente de bază și un proces de gătit simplu. Poftă bună!