Infofinanciar > Info > Strategii pentru a reduce costurile facturilor energie electrice. Veți plăti mai puțin cu 50%
Info

Strategii pentru a reduce costurile facturilor energie electrice. Veți plăti mai puțin cu 50%

Factură ENEL
foto: economedia.net

Unul dintre cei mai mari investitori privați din sectorul energetic românesc a dezvăluit metoda prin care românii își pot diminua costurile facturilor. Reprezentanții companiei Enel susțin că utilizatorii casnici pot obține reduceri ale costurilor care depășesc 50%.

Strategia de economisire a fost dezvăluită de Anamaria Marin, reprezentanta companiei care a precizat că sunt mai multe modalități prin care costurile facturilor pot fi reduse. În primul rând este necesar să acordăm ceva mai multă atenție atunci când folosim electrocasnicele, îndeosebi aerul condiționat.

Strategii pentru a reduce costurile facturilor energiei electrice

Vine vara și cea mai întâlnită utilitate a aerului condiționat este răcirea. Aici putem avea două modalități: răcirea forțată – acele momente în care decidem să punem temperatura aerului condiționat la 18 grade Celsius, nivelul maxim”. Instalația de aer condiționat este un consumator mare de energie, însă, consumul poate fi redus dacă setăm aerul condiționat pe modul răcire treptată. Deși acest lucru va crește timpul de răcire al locuinței, eficiența energetică va fi mult mai mare.

Asta va ridica brusc consumul de energie – în comparație cu răcirea treptată, ceea ce ar presupune să setăm temperatura pe 25 de grade Celsius pentru o perioadă de timp. O să dureze puțin mai mult răcirea locuinței, dar eficiența ar urma să fie mult mai mare”, a explicat Anamaria Marin.

Sistemul de răcire forțată al aerului condiționat consumă crește consumul de energie cu 9kw/h, însă, dacă setăm aparatul pe modul răcire treptată, consumul scade până la 4 kw/h. Recomandarea ar fi să optăm pentru răcirea treptată. Pe sistemul de răcire forțată, consumul aerului condiționat este de aproximativ 9kW/h. Dacă optăm pentru răcirea treptată, reducem acest consum la 4 kW/h. Vorbim despre o reducere de mai bine de 50%”, a precizat reprezentantul Enel.

Montarea panourilor fotovoltaice reduce consistent costul facturilor

De asemenea, compania energetică vine în întâmpinarea clienților cu mai multe sfaturi printre care și înlocuirea aparatelor mai vechi cu unele mai noi. De exemplu, înlocuirea becurilor incandescente care au consum individual de 60W/h cu unele de tip LED vor reduce semnificativ costurile facturilor cu aproximativ 80%.

O altă metodă de a diminua costurile facturilor energetice constă în eficientizarea folosirii mașinii de spălat. Indicat ar fi să utilizați mașina de spălat doar atunci când au fost adunate destule haine murdare. Totodată, ar fi indicat să fi folosiți un program de spălare cu 40 de grade.

Desigur, în situația în care bugetul vă permite puteți opta pentru montarea panourilor solare, prin această metodă aveți o sursă de energie inepuizabilă. Deși reprezintă o investiție costisitoare în timp veți avea posibilitatea să vă recuperați banii datorită faptului că veți avea o resursă de energie inepuizabilă, potrivit stiridecluj.ro.