Infofinanciar > Info > Un program de susținere a startup-urilor din domeniul energiei curate. Se sprijină antreprenorii cu idei inovative
Info

Un program de susținere a startup-urilor din domeniul energiei curate. Se sprijină antreprenorii cu idei inovative

energie curata, sursa consilium.europa
sursa consilium.europa

Hello CleanTech a fost lansat de Vestbee în colaborare cu investitori și parteneri de afaceri importanți. Inițiativa își propune să sprijine antreprenorii care creează soluții tehnologice de ultimă oră, să propulseze industria de cleantech și să aibă un impact semnificativ la nivel mondial asupra sectorului energetic.

Startup-urile alese să participe la program vor avea acces la o varietate de oportunități semnificative, inclusiv la colaborarea în afaceri cu lideri din industrie, companii performante, ajutor tehnic din partea unor specialiști bine informați de pe piață, asistență pentru strângerea de fonduri și acces la firme de capital de risc de top.

Programul Hello CleanTech pentru inovatori în domeniu

Printre partenerii programului se numără EIT InnoEnergy și corporații din domeniul energiei de talie internațională precum Tauron Polska Energia și Ciech, dar și furnizorul european de cloud – OVHcloud, precum și investitori în stadiu incipient – Neste Corporation, E44, Tangent Line, Doral Group Renewable Energy Resources. Aceștia pun la dispoziție o colaborare cu autorii celor mai interesante soluții care sunt aliniate la strategia de business a companiei.

„Stabilirea unor obiective ambițioase este una, implementarea este cu totul alta. Călătoria către o industrie curată nu va fi ușoară. S-ar putea să dureze mai mult decât ne-am dori, să ne împiedicăm de obstacole pe care nu le putem prevedea. Nu toate ideile se vor dovedi a fi de succes, nu toate proiectele vor fi finalizate, nu toate startup-urile vor supraviețui… Rolul nostru este de a reduce riscul și de a accelera tranziția. Oricât de greu ar fi. Facem acest lucru posibil prin sprijinirea noilor tehnologii care reduc costurile de energie, cresc eficiența, reduc emisiile de gaze cu efect de seră, creează locuri de muncă și cresc competitivitatea. Programul Hello CleanTech invită inovatori în domenii legate de cleantech, cum ar fi combustibilii regenerabili, hidrogenul verde, decarbonizarea lanțului valoric alimentar, reciclarea pentru economia circulară și soluțiile digitale. Companiile selectate vor putea obține beneficii substanțiale de la InnoEnergy și alți parteneri de program, inclusiv acces la finanțare, piloți industriali sau chiar ajutor pentru comercializarea soluțiilor lor”, susține Marcin Wasilewski, CEO al EIT InnoEnergy Central Europe.

„Suntem încântați să lansăm Hello CleanTech și să sprijinim startup-urile care dezvoltă soluții inovatoare de energie curată, având ca scop accelerarea adoptării de soluții de energie curată și durabilă, contribuind astfel la o planetă mai verde și mai sănătoasă. Ne angajăm să oferim o platformă pentru startup-uri care să-și prezinte ideile, să primească mentorat și să acceseze o rețea de experți și investitori. Misiunea noastră este să stimulăm creșterea industriei de energie curată și să deschidem calea pentru un viitor durabil.” adaugă Ewa Chronowska, CEO Vestbee.

Oportunitatea unică de a te alătura unei rețele de lideri din industrie

Hello CleanTech este o oportunitate unică de a vă alătura unei rețele de lideri experimentați din industrie, de a accesa o gamă largă de resurse din ecosistemele de inovare EIT InnoEnergy și Vestbee și de a beneficia de oferte speciale. Acestea includ acces facil la investiții pentru EIT InnoEnergy, oportunități de colaborare comercială cu partenerii programului, o introducere într-o serie de fonduri de capital de risc precum Impact Ventures, Oxo, WEG, Iron Wolf Capital, Satus Ventures, Level2 Ventures, 212 și multe altele. În plus, startup-urile selectate vor primi sprijin tehnologic pentru a-și consolida bazele de afaceri și infrastructura potrivită pentru a-și dezvolta, testa și îmbunătăți soluțiile. În plus, solicitanții vor avea acces la premii financiare și beneficii importante dedicate startup-urilor, oferite de partenerii programului, în valoare de peste 200.000 de euro.

Hello CleanTech este dedicată sprijinirii companiilor emergente cu impact care dezvoltă soluții ecologice. Aplicațiile sunt deschise pentru toate companiile inovatoare care lucrează în următoarele linii de tehnologie verde: soluții digitale; bioenergie, combustibili regenerabili și materii prime biochimice pentru căldură, sectoare consumatoare de energie și transport cu emisii greu de eliminat; soluții pentru hidrogen verde și concepte power-to-X; decarbonizarea lanțului valoric alimentar; și reciclare pentru economie circulară. Candidații trebuie să aplice la Hello CleanTech AICI prin platforma Vestbee până pe 14 aprilie 2023. Pentru mai multe informații despre Hello CleanTech, vizitați site-ul web al programului: vestbee.com/hello-cleantech.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.