Infofinanciar > Info > Rețete de mâncare ce nu îți cresc factura la energie. Guacamole: creier sănătos, menține un nivel bun al colesterolului
Info

Rețete de mâncare ce nu îți cresc factura la energie. Guacamole: creier sănătos, menține un nivel bun al colesterolului

guacamole, sursa foto dreamstime
sursa foto dreamstime

Ultimii trei ani au fost marcați de pandemie, război, și crize politice și financiare. De la atacul Rusiei asupra Ucrainei din 24 februarie 2022, întreaga lume a avut de suferit, mai ales din punct de vedere energetic. Având în vedere creșterea substanțială a prețurilor la energie și alimente, infofinanciar vă vine în ajutor, prezentându-vă zilnic rețete de mâncare care pot fi preparate fără energie termică, ajutându-vă astfel să economisiți bani la facturi.

Prețurile mai mari la energie au contribuit la o inflație dureros de mare, au împins familiile în sărăcie, au forțat unele fabrici să reducă producția sau chiar să se închidă și au încetinit creșterea economică până la punctul în care unele țări se îndreaptă spre o recesiune severă. Europa, a cărei aprovizionare cu gaz este deosebit de vulnerabilă din cauza dependenței sale istorice de Rusia, s-a tea confrunta cu „raționalizarea” gazului iarna trecută, în timp ce multe economii emergente înregistrează facturi de import de energie mult mai mari și penurii de combustibil.

Criza energetică este resimțită mai ales de consumatorii de rând, cărora le este din ce în ce mai greu să facă față costului ridicat al vieții.

Guacamole, simplu, rapid și gustos

Din păcate, tradiționalele sarmale, sau o „pomană a porcului” nu se pot face fără foc, însă, există rețete atât sățioase, cât și ieftine, care se pot face fără energie termică. Un astfel de preparat este „Guacamole”, care are specific mexican.

Pasta de tartinat sau de „dip” pe bază de avocado, cunoscută sub numele de guacamole, își are rădăcinile în Mexic. De obicei, se folosește suc de lime și piure de avocado, urmat de sare și coriandru pentru asezonare. Roșiile și ceapa sunt componente comune în guacamole.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de:

-Circa 2 avocado copți bine

-O jumătate de lămâie, deoarece sucul de lămâie adaugă luminozitate și încetinește procesul de oxidare.

-Sare după gust, întrucât, o linguriță de sare potențează aromele celorlalte ingrediente.

-O roșie de dimensiunii medii, curățată de semințe și stoarsă de suc.

– Ierburi și condimente: Coriandrul proaspăt, usturoiul tocat mărunt și piperul cayenne adaugă tone de aromă.

Pașii pentru pregătirea de guacamole sunt destul de simpli, iar rețeta nu necesită ustensile pe care nu le aveți deja în bucătărie.

Primul pasn în realizarea acestei rețete este tăierea roșiilor, acestea trebuie scobite de miez și stoarse de suc, apoi tocate cubulețe, de preferat cât mai mic.Urmează apoi tocarea usturoiului și pisarea pulpei de avocado. Pulpa poate fi scoasă cu o lingură, plasată într-un bol și pisată până devine pastă cu o furculița. Adăugăm apoi roșia, usturoiul pisat, zeama de lămâie și celelalte condimente și amestecăm.

Guacamolele pot fi mâncate sub formă de pastă tartinabilă unsă pe pâine, sau cu chipsuri salsa. De asemnea, pot fi folosite drept garnitură pentru diferite preparate precum friptura.

Beneficiile pentru sănătate ale guacamolei provin în primul rând de la avocado. Avocado conține grăsimi sănătoase mononesaturate, care stimulează funcția și sănătatea creierului. Este una dintre grăsimile vegetale bune care pot ajuta la scăderea colesterolului și la reducerea riscului de boli de inimă și de accident vascular cerebral, potrivit Allrecipes.com.

Vă recomandăm o cină romantică cu lumânări, tot pentru a reduce costul facturii de energie.