Infofinanciar > Lumea la zi > Republicanii ripostează. Bruce Westerman: „obsesia mașinii electrice a lui Biden nu este răspunsul”
Lumea la zi

Republicanii ripostează. Bruce Westerman: „obsesia mașinii electrice a lui Biden nu este răspunsul”

Biden sursa foto caranddriver
Biden sursa foto caranddriver

Republicanul Bruce Westerman este membru al Congresului Statelor Unite, reprezentând Districtul 4 din Arkansas. Acesta a vorbit pentru Fox News despre problemele de mediu și despre „obsesia” președintelui Joe Biden pentru mașinile electrice.

Redăm în integralitate analiza pentru Fox News lui Bruce Westerman.

Americanii din tot spectrul politic recunosc beneficiile echității. Ne place să găsim o afacere bună, să obținem cel mai bun raport calitate-preț și să putem spune că a meritat.  Recent, am fost inundați de imagini precum cele ale președintelui Joe Biden zâmbind de la o ureche la alta, așezat într-un Cadillac Lyriq complet electric, în timp ce administrația a continuat să promoveze vehiculele electrice (VE) ca fiind salvatorul climei. Cu toate acestea, este important să privim dincolo de politică și să luăm în considerare faptele și datele legate de vehiculele electrice. În școală, profesorul meu de statistică a glumit: „Numerele și oamenii seamănă foarte mult. Dacă îi torturezi suficient, îți vor spune tot ce vrei să știi”.  Nu este nevoie să torturăm aici. Prin simpla examinare a datelor de la Agenția pentru Protecția Mediului din SUA, putem afla cu ușurință adevărul despre valoarea vehiculelor electrice.

În calitate de silvicultor licențiat, susțin administrarea mediului, reducerea emisiilor de carbon și asigurarea unui aer și a unei ape curate. În calitate de inginer profesionist, sunt fascinat de tehnologie și susțin soluțiile care funcționează cu adevărat. Mașinile electrice nu sunt soluția, iar cifrele arată că nu merită să le stoarcem.

Biden promovează vehiculele eletrice pe fondul inflației record

Dacă am putea să fluturăm o baghetă magică și să transformăm fiecare autoturism din SUA într-un vehicul electric, emisiile globale de gaze cu efect de seră (GES) ar fi reduse cu doar 0,9%.

Încercați să vă faceți singuri calculele:  Statele Unite produc 15% din GES la nivel mondial, transportul reprezintă 27% din aceste emisii, iar 57% din emisiile din transporturi provin de la autoturisme și camioane ușoare. Aceasta înseamnă că, dacă fiecare mașină ar fi un vehicul electric cu baterii încărcate de la o sursă care nu produce emisii de carbon, emisiile de gaze cu efect de seră ar fi reduse cu 2,3%. Cu toate acestea, doar 39% din energia electrică din SUA provine din surse care nu emit emisii de carbon. Prin urmare, în mod realist, dacă fiecare mașină din SUA ar fi electrică, emisiile de carbon din atmosfera mondială s-ar reduce cu mai puțin de 1%.

De ce California a jucat după fantezie, interzicând vânzarea de mașini pe benzină după 2035, apoi a evitat la limită întreruperile de curent prin faptul că le-a spus locuitorilor să evite să-și încarce mașinile electrice și să folosească aparate mari, precum mașinile de spălat, în orele de vârf?

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, i-a condamnat pe cei care ar lupta împotriva acestei absurdități ca fiind „dublarea prostiei”. Se poate spune că orice persoană rezonabilă care ar putea face calcule matematice de bază ar vedea lucrurile invers.

Mașinile electrice nu sunt o soluție sustenabilă

Democrații nu numai că vor să interzică mașinile pe benzină, dar lucrează în mod activ pentru a anula mineritul intern al mineralelor critice care fac posibile mașinile electrice.  În martie, președintele Biden a anulat contractul de închiriere pentru compania minieră Twin Metals din Minnesota, care ar fi furnizat cupru, nichel, cobalt și platină necesare pentru produsele electronice. Democrații știu că aceste minerale sunt vitale, dar ne forțează să ne bazăm pe țări precum China și Republica Democrată Congo, care folosesc munca de sclavi, munca copiilor și care au puține sau deloc legi reale privind mediul sau munca.

Democrații sufocă companiile miniere și energetice americane în reglementări excesive, ducând prețurile la cote maxime pentru a forța o „tranziție ecologică”, în timp ce sugrumă locurile de muncă americane cu politici „nu în curtea mea”.

Lumea folosește din ce în ce mai mult orice formă de energie și asistăm la un apetit global insațiabil pentru energie nouă.  Noile cheltuieli pentru vehiculele electrice au costat deja contribuabilii 34 de miliarde de dolari de când președintele Biden a preluat mandatul, iar aceasta este doar o picătură în găleata cu ceea ce această administrație dorește să cheltuiască în continuare. În același timp, țările în curs de dezvoltare construiesc sisteme de energie pe bază de combustibili fosili la o scară și într-un ritm mai mare decât SUA poate compensa emisiile noastre, cu atât mai puțin ale lor.

În plus, americanii pur și simplu nu își pot permite această falsă tranziție. Un nou sondaj Census a constatat că 26 % dintre americani au fost nevoiți să aleagă între cheltuieli de bază, cum ar fi alimentele și medicamentele, pentru a-și plăti facturile de energie, în timp ce unul din șase a declarat că nu a fost în măsură să plătească întreaga sumă a facturilor de energie cel puțin o dată în ultimul an. Acest lucru este inacceptabil, în condițiile în care ne putem satisface nevoile de energie în mod accesibil prin intermediul resurselor naturale vaste ale acestei țări.

Nu trebuie să alegem între economia noastră și mediul înconjurător. Inovarea și îmbunătățirea eficienței în domeniile care funcționează, cum ar fi energia nucleară, gazele naturale și hidrogenul, concentrându-ne în același timp pe soluții naturale la scară largă, cum ar fi gestionarea pădurilor, plantarea de copaci, biochar și agricultura de precizie, nu numai că vor îmbunătăți statisticile noastre interne, dar vor oferi, de asemenea, tehnologii accesibile, fiabile și curate pentru lumea în curs de dezvoltare.

Pentru a satisface nevoile energetice ale lumii și, în același timp, pentru a fi buni administratori ai mediului, trebuie să adoptăm o abordare energetică de tip „totul de sus”, combinată cu o cercetare, dezvoltare și inovare solide. A pune toate ouăle în coșul cu vehicule electrice este lipsit de sens, risipește banii contribuabililor câștigați cu greu și este dăunător pentru viitorul nostru. Politica democrată privind vehiculele electrice nu ne oferă cel mai bun raport calitate-preț pentru banii noștri.