Lumea la zi

Topul celor mai bogați americani. Cine este magnatul lumii

Bogati Sursa foto Ziariștii
Sursa foto: Ziariștii

Situația actuală a majorării inflației și a piețelor instabile a afectat cea mai mare parte a populației. Există însă și persoane pentru care aceste schimbări economice nu au însemnat absolut nimic. Miliardarii lumii se numără printre acestea.

Primii 20 de miliardari din topul realizat de Forbes pentru Statele Unite valorează împreună 1.600 de miliarde de dolari. Totuși, se remarcă o scădere de 235 de miliarde de dolari comparativ cu cei desemnați anul trecut. Per total, din Topul celor 400 de miliardari americani au pierdut 500 de miliarde de dolari.

Primele 20 de persoane situate în acest clasament au avut majorări împreună de 500 de miliarde de dolari, întrucât prețurile activelor lor au crescut. Această sumă reprezintă 40% din întreaga valoare câștigată de toți cei din top, 1.300 de miliarde de dolari.

Zuckerberg, pierzătorul anului

Mark Zuckerberg se pare că este pierzătorul anului. Acesta a ieșit pentru prima dată din topul celor 10 miliardari ai lumii. Acțiunile companiei sale Meta, fostul Facebook, au scăzut cu aproximativ 57%. Acest lucru a dus automat și la scăderea averii sale cu suma de 74 de miliarde de dolari.  Compania a dezvăluit că numărul utilizatorilor zilnici ai Facebook a scăzut pentru prima dată de la fondarea platformei social media.  Acesta a devenit miliardar la vârsta de 23 de ani după listarea pe bursă a Facebook în 2008.

Mai mulți giganți din IT, printre care se numără și Bill Gates, Larry Page și Sergey Brin, cofondatorii Google, au avut împreună pierderi de 188 de miliarde de dolari, conform bani.md.

În ciuda acestor pierderi, valoarea netă minimă pentru a ajunge în top este de 37 de miliarde de dolari. Această sumă este mai mare decât cea înregistrată anul trecut, întrucât 6 din cei 20 de miliardari ai lumii și-au majorat averile.

„Cei patru fantastici” din top au împreună o avere de 100 de miliarde de dolar. Totuși, aceasta este în scădere comparativ cu cea înregistrată anul trecut, însă dublă față de cea din 2020.

Topul celor 10 miliardari din Statele Unite 

Elon Musk – 251 mld. dolari

Jeff Bezos – 151 mld. dolari

Bill Gates – 106 mld. dolari

Larry Ellison – 101 mld. dolari

Warren Buffett – 97 mld. dolari

Larry Page – 93 mld. dolari

Sergey Brin – 89 mld. dolari

Steve Ballmer – 83 mld. dolari

Michael Bloomberg – 76,8 mld. dolari

Jim Walton – 57,9 mld. Dolari

Mark Zuckerberg – 57,7 miliarde dolari

Topul celor mai bogați oameni ai lumii prezintă câteva schimbări comparativ cu cel al Statelor Unite, însă liderul este tot Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX. Pe locul al doilea cu o avere de 194,6 miliarde de dolari se află Bernard Arnault, CEO-ul LVMH Moet Hennessy. Pe următoarele trei locuri se află Jeff Bezos, Bill Gates și Larry Page.