Infofinanciar > Lumea la zi > Putin își transformă reședința în fortăreață! Casa sa este înconjurată de rachete antiaeriene
Lumea la zi

Putin își transformă reședința în fortăreață! Casa sa este înconjurată de rachete antiaeriene

Vladimir Putin, președintele Rusiei Sursa foto Kanal D
Sursă foto: KanalD

Canalul Russian Navalny Live, care este condus de echipa lui Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse aflat în închisoare, a publicat un videoclip care sugerează că un sistem de rachete antiaeriene Pantsir S-1 a fost amplasat în apropierea reședinței de vacanță a președintelui rus Vladimir Putin, într-o suburbie a orașului Soci.

Potrivit unui videoclip publicat de canalul Russian Navalny Live condus de echipa lui Alexei Navalnîi, un sistem de rachete antiaeriene Pantsir S-1 a fost amplasat lângă reședința de vacanță a președintelui rus Vladimir Putin în Krasnaya Polyana, o suburbie a Sociului, la aproximativ un kilometru distanță de un complex de clădiri cu un teren de 20 de hectare, ce include un heliport și un telescaun privat, care aparține Gazprom, conform documentelor. Canalul sugerează că această cabană ar fi reședința secretă de iarnă a lui Putin, unde acesta merge la schi, și că aceasta a fost construită special pentru Jocurile Olimpice.

Sisteme antiaeriene la reședințele lui Putin

În luna ianuarie, s-au semnalat complexe de rachete antiaeriene și tunuri Pantsyr-S1 la două dintre reședințele lui Putin, una în Valdai și una în Novo-Ogaryovo. De asemenea, s-au instalat sisteme de apărare antiaeriană pe acoperișurile mai multor clădiri din Moscova, inclusiv pe clădirea Serviciului de Securitate de Stat din Moscova, pe clădirea Ministerului Apărării și pe acoperișul centrului de afaceri din Teterynsky Lane.

Este de remarcat faptul că amplasarea sistemelor de rachete antiaeriene este făcută astfel încât să asigure protecția împotriva unui posibil atac asupra Moscovei din orice direcție. Potrivit publicației Meduza, președintele Rusiei are trei reședințe oficiale, în afară de cea din cadrul Kremlinului: „Novo-Ogaryovo” în regiunea Moscovei, „Bochariv Stream” în Soci și „Valdai” în regiunea Novgorod.

De altfel, s-a relatat că autoritățile din Moscova au început să îndepărteze păduri pentru a putea instala sisteme de apărare aeriană în apropierea capitalei ruse, informează Adevărul.

Unde trăiește Putin

Președintele rus Vladimir Putin locuiește împreună cu iubita sa, gimnasta Alina Kabaeva, și copiii lor într-un palat de lux, potrivit unei noi anchete realizate de o publicație rusă. Situată într-o pădure din Valdai, la 400 de km de Moscova, proprietatea a fost construită la scurt timp după ce Putin a intrat pe scena politică în 1996, se arată în raport.

Putin a vrut să construiască casa la comandă pentru a semăna cu palatul de iarnă de la Sankt Petersburg, cunoscut sub numele de „casa de aur”. După divorțul oficial de fosta primă doamnă, Ludmila Ocheretnaia, Putin, în vârstă de 70 de ani, s-a mutat cu Kabaeva, în vârstă de 39 de ani, la proprietate.

La aproximativ aceeași distanță de casele lui Putin și Kabaeva se află un imens complex spa cu un solar, o criocameră, o piscină de 25 de metri, un hamam, o saună, o cameră de nămol, băi de masaj, zone de cosmetologie și stomatologie.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.