Infofinanciar > Lumea la zi > Putin, dezvăluire de ultimă oră! „Ucraina pregătește componente pentru arme biologice”
Lumea la zi

Putin, dezvăluire de ultimă oră! „Ucraina pregătește componente pentru arme biologice”

Putin
Credit imagine: antena3.ro

Vladimir Putin a făcut un anunț de ultimă oră cu scopul de a strica imagine de victimă a Ucrainei. Liderul de la Kremlin a declarat ca are dovezi care atestă că pe teritoriul Ucrainei au fost creați compuși pentru arme biologice.

Putin a spus că are informațiile pe care le are provin din “operațiunile militare speciale” pe care Rusia le-a demarat pe teritoriul Ucrainei. Președintele rus a declarat că trupele au reușit să obțină “probe documentare” cu privire la aceste activităti desfășurate pe teritorul “dușmanului”.

”Acum, în timpul operaţiunii speciale în Ucraina, am obţinut probe documentare că în apropierea frontierelor noastre au fost create în esenţă componente pentru arme biologice”, a spus Putin la Kremlin în timpul unui summit al Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Planurile din umbră ale Ucrainei

Conform preşedintelui rus, în plus faţă de aceste activităţi, care contravin convenţiilor ce interzic armele biologice şi toxice, în respectivele instalaţii ”se elaborau metode şi mecanisme pentru destabilizarea situaţiei epidemiologice în spaţiul postsovietic”.

Putin a insistat că din acest motiv trebuie acordată o atenţie specială chestiunii securităţii biologice în spaţiul OTSC, organizaţie ce reuneşte Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan.

”De mult timp am activat alarmele despre activităţile biologico-militare ale SUA în spaţiul postsovietic”, a spus Putin la începutul summitului, organizat cu ocazia aniversării a 30 de ani de la crearea OTSC.

El a adăugat că în această ”regiune comună” Pentagonul ”a creat zeci de laboratoare biologice şi centre care nu se ocupau de acordarea de asistenţă medicală pentru populaţia ţărilor unde îşi desfăşurau activităţile”. ”Principalul lor scop era de a culege material biologic şi de a studia, pentru propriile obiective, caracterul specific al răspândirii virusurilor şi bolilor periculoase”, a menţionat liderul de la Kremlin.

Prin urmare, el le-a cerut preşedinţilor celorlalte state din OTSC să sprijine o iniţiativă a Rusiei de a crea un organism dedicat acestei problematici în cadrul organizaţiei.

SUA neagă orice implicare

Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU, a negat că SUA ar fi implicate în vreun program de arme biologice în Ucraina și a arătat, în schimb, că Rusia are un istoric bine documentat de utilizare a armelor chimice.

„Ucraina nu are un program de arme biologice. Nu există laboratoare ucrainene de arme biologice susținute de Statele Unite, nici în apropierea granițelor Rusiei, nici nicăieri. În schimb, Rusia este cea care ar putea folosi agenți chimici sau biologici în Ucraina. Rusia are un adevărat palmares de acuzații false la adresa altor țări pentru presupuse încălcări ale normelor internaționale pe care însăși Rusia însăși le comite”, a spus ambasadoarea americană.