Lumea la zi

Propagandistul lui Putin, confruntat în direct! Fost politician: „Este obscen să bombardezi orașe pașnice!”

Propagandistul lui Putin, confruntat în direct! Fost politician: „Este obscen să bombardezi orașe pașnice!”
Vladimir Soloviov, sursa foto Realitatea.net

În cadrul unei emisiuni televizate din Rusia, propagandistul Kremlinului, Vladimir Soloviov, a fost confruntat de fostul politician Yaakov Kedmi, care s-a sesizat cu privire la bombardamentele ruse asupra orașelor ucrainene, în urma cărora mulți civili și-au pierdut viața, considerând că acestea sunt „obscene”.

Vladimir Soloviov este cunoscut pentru atitudinea sa radicală împotriva Ucrainei, considerând că aceasta trebuie lichidată, iar orașe precum Kievul și Harkovul ar trebui „șterse de pe fața pământului”. De asemenea, acesta a criticat armata rusă în repetate rânduri, cu atât mai mult pe fondul eliberării Hersonului, considerând că recruții nu ar trebui să se plângă de condițiile dure de pe front.

În cadrul unei discuții despre războiul din Ucraina, Soloviov a afirmat: „Am întrebat de 100 de ori, de ce nu spunem: dacă ne bombardați, Harkov va fi distrus, șters de pe suprafața pământului, Kievul va fi distrus”, relatează G4Media.

Soloviov a fost confruntat în direct

În platou se afla ca invitat și Yaakov Kedmi, fost politician și diplomat israelian născut în Moscova și care din 2014 este invitat în mod regulat la dezbateri geopolitice la televiziunile rusești. După ce a ascultat intervențiile celorlalți invitați, acesta l-a confruntat pe Soloviov,  spunând că nu este de acord cu afirmațiile acestuia, care sunt de-a dreptul obscene.

„Este obscen, nu este constructiv, este criminal să bombardezi orașe pașnice. Aceste vorbe, să ștergi Kiev și Harkov de pe fața pământului, ele nu ar trebui rostite, în special în Rusia”, a spus Kedmi.

„Nu a existat niciun război în istorie în care bombardarea unui oraș pașnic, a populației civile, să conducă vreodată la vreun fel de rezultate pe câmpul de luptă. Vor fi descurajați de asta? Când s-a întâmplat vreodată? Nu s-a întâmplat în niciun război”, a adăugat fostul politician.

Vizibil nemulțumit de intervenția lui Kedmi, Soloviov a venit cu un răspuns ironic: „Bine, atunci vom continua să răspundem la nivelul unei fetițe din clasa a 5-a, care plânge că orașele noastre pașnice sunt bombardate.”

Kedmi s-a păstrat pe poziție: „Nu asta am spus”, a replicat acesta, continuând să își argumenteze punctul de vedere.

„Există 1001 moduri de a lupta fără a te atinge de civili”

„Dacă tu ai două opțiuni, eu am 20. Dar nu este o opțiune să bombardezi un oraș pașnic și populația sa. Nu poți bombarda orașe pașnice! Aceste lucruri nici măcar nu ar trebui rostite. Să ștergi un oraș de pe fața pământului este obscen. Există 1001 moduri de a lupta fără a te atinge de civili”, a susținut acesta cu tărie.

Soloviov este cunoscut pentru atitudinea sa pro-rusă și radicală împotriva Ucrainei, fiind considerat unul dintre propagandiștii preferați ai lui Vladimir Putin. Zilele trecute, acesta a declarat că „Rusia trebuie să câștige războiul său ‘contra NATO‘ și sabotorii, teroriștii, trădătorii și dezertorii trebuie executați.

Pe fondul recuceririi Hersonului de către armata ucraineană și veștii unui posibil avans către Crimeea, un val de îngrijorări s-a declanșat în interiorul Rusiei, iar încrederea că aceasta va câștiga războiul a început să scadă considerabil. Ca răspuns, Soloviov a spus că „Ucraina va fi lichidată”, dacă ar îndrăzni să se îndrepte spre Crimeea, potrivit Adevărul.