Infofinanciar > Info > Primarul, primar! Ciucă al nostru: ”Să facem în așa fel încât cota unică să fie cotă unică”
Info

Primarul, primar! Ciucă al nostru: ”Să facem în așa fel încât cota unică să fie cotă unică”

nicolae-ciuca
sursa b1tv.ro

După cum susține Nicolae Ciucă, guvernul nu are în vedere modificarea taxelor pentru companii. „Nu cred că ar fi o bună practică”, a precizat acesta. După discuțiile cu Consiliul Fiscal s-a stabilit ca în ceea ce privește cota unică, aceasta să fie aplicată „cum a fost prevăzută inițial”.

Subiectul despre taxarea companiilor și eventualele modificări în acest sens a fost clarificat de Premierul Nicolae Ciucă. Acesta, după analizele realizate împreună cu Consiliul Fiscal a ajuns la concluzia că nu se pune problema de ajustări.

„Cota unică trebuie aplicată așa cum este ea stabilită și cum a fost prevăzută inițial. Am discutat cu reprezentanții Consiliului Fiscal și în urma analizelor pe care le-au prezentat am discutat să facem în așa fel încât cota unică să fie cotă unică. Nu este vorba de modificarea taxelor la companii. Tocmai am discutat și afirmat că în acest moment în care am putut să vedem că măsurile economice luate, de sprijin al investiţiilor, au contribuit la echilibrul economic şi chiar la o creştere economică substanţială faţă de trimestrul precendent şi faţă de perioada similară a anului trecut, nu cred că ar fi o bună practică, la nivelul Guvernului, să modificăm sistemul de taxare al companiilor. Sunt alte măsuri fiscale la care specialiştii în domeniu lucrează.” declară public Premierul.

Cum, cota unică este cotă unică. Discursul lui Ciucă este bâlbă

 Nicolae Ciucă s-a încurcat din nou în citirea propriului discurs.

Luni, în Parlament, cu ocazia Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer acesta a venit pregătit cu discursul scris pe foaie, însă, cu toate acestea nu a reușit să transmită mesajul corect. „Statul român trebuie să abandoneze dialogul și..Nu! Statul român nu trebuie să abandoneze dialogul și sprijinul pentru supraviețuitorii afecțiunilor oncologice.”, a declarat premierul, corectându-și greșeala. Se poate observa în minutul 7:50 al videoclipului postat de Guvernul României.

 Premierul și-a luat angajamentul de a operaționaliza o strategie de luptă împotriva cancerului la nivel Guvernamental.