Lumea la zi

Previziune sumbră! SUA vor consuma energie electrică la nivel record în anul 2022

Energie electrică, Sursă foto: unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

Administrația pentru Informații Energetice (EIA) din SUA a anunțat miercuri că nivelul de energie pe care SUA îl va consuma în acest an va atinge un nou record.

Potrivit raportului întocmit de EIA, pe numele său Short-Term Energy Outlook (STEO), cetățenii americani vor ajunge la un consum de 4.029 de miliarde de kilowați-oră (kWh) în 2022, cifre în creștere față de anul anterior, când populația folosea 3.930 de miliarde de kWh în 2021, scrie Reuters.

Însă, acest consum ar urma să scadă în anul 2023, când rata de utilizare a curentului electric va ajunge la 4.013 de miliarde de kWh. În privința vânzărilor de energie, potrivit aceluiași raport, acestea vor crește în anul 2022 astfel:

– 1.498 miliarde kWh pentru consumatorii rezidențiali

– 1.370 miliarde kWh pentru clienții comerciali

– 1.019 miliarde kWh pentru sectorul industrial.

Dacă vorbim de gazele naturale , ponderea acestora în producția de energie se menține la 37% în 2022, la fel ca în 2021. De asemenea, la fel ca-n cazul energiei electrice, și vânzările de gaze vor crește în acest an, până la valoarea de:

– 13,64 miliarde de metri cubi pe zi pentru consumatorii rezidențiali,

– 9,69 miliarde de metri cubi pentru clienții comerciali

– 22,86 miliarde de metri cubi pentru clienții industriali

– 32,09 miliarde de metri cubi pentru generarea de energie.

California îi îndeamnă pe locuitori săi să reducă consumul de curent electric

La sfârșitul lunii trecute, autoritățile federale din California le-au cerut locuitorilor și întreprinderilor să stingă luminile și aparatele și să își preseteze termostatele la 26C, în special în orele critice dintre orele 16 și 21, ora locală.

Californienii sunt invitaţi, de asemenea, să evite încărcarea vehiculelor electrice în acest interval orar, să nu dea climatizarea sub 25,5°C şi să nu-şi folosească echipamentele care consumă energie.

Chiar dacă aceste măsuri vor fi respectate în totalitate, California ISO, Autoritatea locală de reglementare, nu exclude ideea unor întreruperi localizate de curent, având în vedere temperaturile foarte mari care urmează să fie înregistrate pe teritoriul statului.

„Dacă e nevoie, ISO le va ordona furnizorilor să înceapă tăieri de curent cu rândul (controlate şi repartizate în diverse zone) pentru a menţine stabilitatea reţelei electrice”, a anunţat prin reprezentanții săi instituția.

Operatorii rețelelor de energie din acest stat au făcut mai multe solicitări similare privind utilizarea energiei electrice în timpul lunilor de vară și toamnă din ultimii doi ani, când California s-a confruntat cu mai multe episoade de vreme caniculară. Sistemele de energie electrică ale acestui stat au reușit să reziste valurilor de caniculă în anul 2021, însă în vara anului 2020 au survenit mai multe pene de curent, care au durat chiar și două zile. În această perioadă, aproximativ 400.000 de gospodării din California au fără curent electric.