Infofinanciar > Lumea la zi > Pierderi considerabile ale trupelor terestre rusești! Ministrul Britanic al Apărării face anunțul
Lumea la zi

Pierderi considerabile ale trupelor terestre rusești! Ministrul Britanic al Apărării face anunțul

Trupe-rusesti-2 sursa universul.net
sursa universul.net

Rusia pierde o treime din trupele sale terestre din Ucraina, conform serviciului de informații al ministerului britanic al apărării. Ofensiva Moscovei în zona de est este mult întârziată. Rușii nu reușesc să obțină avansul teritorial dorit, în plus, au înregistrat pierderi semnificative. Armata Ucrainei a actualizat bilanțul, vorbind despre 27.400 de militari ruși.

Pierderile suferite de statul rus, conform bilanțului este următorul: 27.400 soldați, 200 avioane, 164 elicoptere, 1.220 tancuri, 2.958 APV, 555 sisteme de artilerie și 13 nave maritime. 

„În condiţiile actuale, este puţin probabil ca Rusia să-şi accelereze semnificativ ritmul de avansare în următoarele 30 de zile”, a susținut Ministrul Britanic într-o postare pe Twitter

Armata rusă își suplimenteză forțele

Trupele din Ucraina sunt în încearcarea de a respinge trupele de soldați ruși. Sunt izolate unităţile acestora şi perturbate cu atacuri de artilerie spre ruta de aprovizionare a armatei inamică. Însă, rușii îşi suplimentează forţele pentru a încerca să ocupe complet provinciile Doneţk şi Lugansk. Sunt în prezent trimiși din Rusia în Ucraina mai puţin de 100 de grupuri tactice la nivel de batalion (fiecare unitate de acest fel având, conform diferitelor surse, între 700 şi 1000 de militari). 

 Nu este prea bine cunoscut cum au ajuns oficialii la această evaluare. Însă, este făcută presupunerea că Rusia a angajat aproximativ 100 de grupuri tactice de batalion în ofensiva din estul Ucrainei. O altă valuare serviciilor de informații din Regatul Unit spune că întârzierile în operațiunile rusești vor fi ”aproape sigur exacerbate de pierderea unor factori critici, cum ar fi echipamentele de legătură și dronele de informații, de supraveghere și de recunoaștere”.

„Ofensiva a întârziat semnificativ. În ciuda progreselor inițiale la scară mică, Rusia nu a reușit să obțină câștiguri teritoriale substanțiale în ultima lună, menținând în același timp niveluri ridicate de uzură. Rusia a suferit pierderi de o treime din forța de luptă terestră pe care a angajat-o în februarie”, au mai declarat britanicii.