Infofinanciar > Lumea la zi > Peste 500 de noi sancțiuni împotriva Rusiei! Anunțul lui Joe Biden
Lumea la zi

Peste 500 de noi sancțiuni împotriva Rusiei! Anunțul lui Joe Biden

sanctiuni Rusia sursa foto afaceri.news
sursa foto: arhiva companiei

Președintele Joe Biden a anunțat peste 500 de noi sancțiuni împotriva Rusiei și a mașinii sale de război. Este una dintre cele mai mari tranșe de sancțiuni de la invazia Moscovei în Ucraina, în urmă cu aproape doi ani.

Biden și-a respectat promisiunea de a-l pedepsi și mai mult pe președintele rus Vladimir Putin, la o săptămână după ce liderul opoziției Alexei Navalnîi a murit într-o închisoare din Siberia. Sancțiunile – precum și cele adăugate vineri de Uniunea Europeană – vin cu o zi înainte de a doua aniversare a invaziei lui Putin în Ucraina.

Peste 500 de noi sancțiuni împotriva Rusiei

„Poporul american și oamenii din întreaga lume înțeleg că mizele acestei lupte se extind mult dincolo de Ucraina. Dacă Putin nu plătește prețul pentru moartea și distrugerea sa, el va continua. Iar costurile pentru Statele Unite – împreună cu aliații și partenerii noștri din NATO din Europa și din întreaga lume – vor crește.”, a declarat Joe Biden.

Cea mai mare parte a sancțiunilor erau deja pregătite pentru aniversarea invaziei. Câteva au fost adăugate săptămâna aceasta pentru a-i viza pe cei implicați în moartea lui Navalnîi. Biden s-a întâlnit joi cu văduva și fiica lui Navalnîi în San Francisco și a lăudat curajul regretatului său soț.

„Sectorul financiar al Rusiei, baza industrială de apărare, rețelele de achiziții și evazioniștii de sancțiuni de pe mai multe continente. Ei se vor asigura că Putin plătește un preț și mai mare pentru agresiunea sa în străinătate și represiunea de acasă”, a mai spus Biden.

Departamentul Trezoreriei va impune sancțiuni suplimentare de plafonare a prețurilor. Acestea vor face mai costisitoare pentru Rusia ocolirea sancțiunilor. Declarațiile au fost făcute de Wally Adeyemo, adjunctul secretarului Trezoreriei. El a lăudat plafonarea prețurilor la petrolul rusesc de către administrația Biden. Acesta a declarat că Kremlinul a investit bani pentru a încerca să se adapteze la sancțiuni și să le eludeze.

Noile sancțiuni vor viza, de asemenea, companiile rusești și furnizorii din țări terțe care ajută la eforturile militare ale Rusiei. Acest lucru va îngreuna achiziționarea de către Kremlin a bunurilor de care are nevoie pentru a construi arme pentru războiul său împotriva Ucrainei, a adăugat Adeyemo, potrivit POLITICO.

„Adevărul este că Rusia încă nu poate produce tot ceea ce are nevoie pentru câmpul de luptă”, a spus Adeyemo.