Infofinanciar > Info > Pensiile românilor au ajuns să fie recalculate. Ce venituri vor fi majorate?
Info

Pensiile românilor au ajuns să fie recalculate. Ce venituri vor fi majorate?

Pensiile românilor au ajuns să fie recalculate. Ce venituri vor fi majorate?
sursa capital.ro

Mai mult de 2,6 milioane de dosare de pensii, din cele 4,8 milioane de dosare, au fost reevaluate până în prezent, anunță, joi, Ministrul Muncii, Marius Budăi.

Acesta în cadrul unei conferințe organizată de Blocul Naţional Sindical (BNS), împreună cu reţeaua Faire Mobilitaet, confederaţia sindicală DGB şi Friedrich Ebert Stiftung, a fost întrebat dacă se poate lua în calcul majorarea pensiilor. Răspunsul acestuia fiind: „Această discuţie cu creşterea pensiilor mai mici este o discuţie neconstituţională şi am spus-o de mai multe ori. Noi vorbim de contributivitate şi vorbim de o valoare a punctului de pensie. Se majorează valoarea punctului de pensie, noi acceptăm această discuţie cu majorarea pensiilor în procent, dar pensia se majorează prin valoarea punctului de pensie. Putem face în schimb altceva pentru pensiile mici – ceea ce am făcut în primul pachet social, de la 1.600 până la 2.200 (de lei – n. r.) şi ceea ce facem acum cu acest voucher de 50 de euro o dată la două luni, dar să creştem discreţionar numai pensiile mici nu se poate”

Doar atât se poate face

Este vorba despre bugetul tichetelor sociale pe suport electronic pentru perioada 01 iunie 2022 – 31 decembrie 2022. Acesta fost stabilit la suma de 3,1 miliarde lei, deși inițial era prevăzut un buget de 4 miliarde lei. Sursele de finanțare sunt asigurate parțial din fonduri externe nerambursabile, Programului Operațional lncluziune și Demnitate Socială aferent perioadei de programare 2021-2027, și parțial din bugetul de stat.

Fiecare tichet social pe suport electronic este valabil numai dacă are înscris numărul cu care a fost înseriat de către unitatea emitentă și va conține următoarele informații înscrise pe suportul electronic sau stocate într-un alt mod pe acesta: numele și adresa emitentului și datele sale de identificare; perioada de valabilitate a suportului electronic; numele, prenumele și codul numeric personal al destinatarului final. În cazul persoanelor fără adăpost, va conține doar numele și prenumele destinatarului final;  interdicția de a fi utilizat pentru alte scopuri decât cel pentru care a fost emis.

„Este o activitate care este în dinamică şi în continuitate şi se va desfăşura până la sfârşitul anului, 31 decembrie. Dacă va fi o singură persoană în România care nu va primi cardul acasă în luna iunie şi îl va primi pe 1 sau pe 2 iulie nu înseamnă ca banii aferenţi lunii iunie vor fi pierduţi”, a adăugat ministrul în cadrul aceleiași conferințe.