Infofinanciar > Info > Câți români vizitează anual Germania. Care este bugetul unui conațional când călătorește în statul occidental
Info

Câți români vizitează anual Germania. Care este bugetul unui conațional când călătorește în statul occidental

Cristian Sallai, Peer Gebauer
Sursă foto: infofinanciar.ro

Germania se află pe locul 3 în topul celor mai vizitate țări europene de către români. În anul 2021, înnoptările românilor în Germania au crescut cu 15% față de 2020 , ajungând la 906 976. Un român cheltuie aproximativ 600 de euro în cadrul unei vizite în Germania.

Românii vizitează în proporție de 37% Germania ca destinaţie de vacanţă şi petrecerea timpului liber, în timp ce 32% călătoresc în interes de afaceri, iar restul de aproximativ 31% îşi vizitează prietenii şi familia.

Cristian Sallai, managerul de marketing pentru zona Europei de Sud Est a Organizației Germane pentru Turism, s-a declarat mulțumit de faptul că Germania intră în topul țărilor europene vizitate de către turiștii români.

Autoritățile germane continuă strategia de promovare pentru vacanţele în natură, începută în 2021, iar asta se observă și în planurile de călătorie ale turiştilor români. Conform datelor Organizaţiei Germane pentru Turism, cei mai mulţi români (52%) călătoresc în Germania pentru vacanţe urbane şi culturale. Bugetul mediu al turiştilor români care călătoresc în țara din centrul Europei a fost anul trecut de 589 euro, în creștere constantă față de anii precedenți. Conform lui Cristian Sallai, elvețienii și francezii sunt cetățenii europeni cu cel mai mare buget mediu pentru o vizită în Germania.

Germania, pe locul 2 în topul destinațiilor europenilor

„Germania este destinaţia de călătorie numărul 1 în Europa în preferinţele mai multor ţări din Europa printre care Austria, dar şi Danemarca, olandezii în principal, Polonia, Turcia, Elveţia. Şi din ţările pe care le păstorim noi, biroul nostru regional, Croaţia şi Bosnia şi Herţegovina au pe locul 1 în preferinţele de călătorie externe Germania.

Pentru români este încă pe locul 3, dar suntem foarte mândri şi de acel loc trei pentru că ştim că din punct de vedere cultural avem bineînţeles legături mai puternice cu zona latină a Europei şi de aceea ne bucurăm să avem şi Germania în top 3 preferinţe externe ale românilor” a declarat Cristian Sallai în cadrul unei conferințe de presă.

La conferință a participat și Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, care a declarat că turismul a fost afectat puternic în perioada pandemiei, atât în 2020, cât și în 2021, dar are speranţa că situaţia a fost depăşită. Peer Gebauer a afirmat că atât România cât şi Germania au multe lucruri minunate de oferit.

Cristian Sallai a făcut o scurtă radiografie a turismului german și de la începerea războiului ruso-ucrainean. Deși germanii au pierdut turiștii din cele 2 țări, un contingent destul de important de altfel, încă nu se observă o scădere a turismului. Germania se află, în momentul de față, pe locul 2 în preferințele de călătorie ale europenilor, după Spania (primul loc) și peste Italia, care închide podiumul.

Războiul poate îndepărta turiștii de pe alte continente

El nu crede că poziția geopolitică ambiguă a Germaniei va duce la un boicot al turiștilor europeni, însă un război prelungit pe bătrânul continent va afecta cu siguranță vizitatorii de pe alte meleaguri, precum America sau Asia, deoarece aceștia privesc Europa ca un stat unitar.

Germania dispune de una dintre cele mai eficiente infrastructuri turistice pentru turism de agrement: 14 localităţi din Germania sunt certificate ca destinaţii de călătorie sustenabile, peste 1.300 de opţiuni de cazare sunt certificate pentru o vacanţă sustenabilă şi peste 5.800 unităţi oferă cazare pentru biciclişti de tipul „Bed & Bike”.

O treime din suprafaţa Germaniei este sub protecţie specială, ca Parc Natural sau Parc Naţional: 16 parcuri naţionale, 104 parcuri naturale, 16 rezervaţii ale biosferei UNESCO. În Germania sunt 300.000 km de trasee marcate de mers pe jos, peste 76.000 km de trasee pentru biciclete şi 350 de staţiuni balneare certificate. Aceste rute sunt întinse pe întreg teritoriul Germaniei şi sunt extrem de diverse. Traversează zone rurale sau urbane şi facilitează experienţe culturale şi culinare deosebite.